Langrenn

Onsdag kan Marit Bjørgen vinne «idrettens Oscar»

Nominert sammen med blant andre Serena Williams og Tina Maze.

HEDRET: God stemning da Marit Bjørgen ble hedret hos Trøndersk Skilaug mandag kveld. Her under samtale med Ingar Gullbrekken.

Onsdag kan Marit Bjørgen (35) vinne en av idrettens aller største utmerkelser. Da blir det avgjort hvem som vinner Laureus-prisen (The Laureus World Sports Awards) for 2015. Prisen ble delt ut første gang i Monte Carlo i 2000 med Tiger Woods og Marion Jones som vinnere i kategorien årets mannlige/kvinnelige utøvere.

I klassen for menn er det Roger Federer som har vunnet flest ganger (2005-2008) mens Usain Bolt har tre seirer (2009, 2010 og 2013).

I kvinneklassen er det kun tennisspilleren Serena Williams som vunnet flere enn én gang (2003 og 2010).

MOTIV: Marit Bjørgen ble utnevnt til æresmedlem i Trøndersk Skilaug mandag kveld. Her er det skipresident Erik Røste som sikrer seg et bilde.

Stolt Bjørgen

Serena Williams er en av seks nominerte også denne gangen, sammen med blant andre Marit Bjørgen. De fire øvrige er Valeri Adams (friidrett, kule), Genzebe Dibaba (friidrett, mellomdistanse), Serena Williams (tennis), Tina Maze (alpint) og Li Na (tennis).

— Det er veldig stort, og jeg blir stolt. Det å være nominert sammen med store navn fra store idretter gjør at du blir litt ydmyk, sa Bjørgen til NRK etter at nominasjonen ble kjent.

Bjørgen er ikke selv i Shanghai der prisen deles ut i år. I helgen som var prioriterte hun å være til stede på sitt eget Marit Bjørgen-renn i hjembygda. Mandag kveld var hun på årsmøtet til Trønders Skilaug i Trondheim der hun også droppet nyheten om at hun går på en ny sesong i skisporet. Kommende lørdag står Skarverennet på programmet.

Les også

Her forteller Bjørgen at hun fortsetter

Ronaldo også med

I klassen for menn er følgende utøvere nominert i kategorien årets mannlige utøver:

NOMINERT: Real Madrid- og Portugals stjerne Cristiano Ronaldo.

Lewis Hamilton (formel 1), Novak Djokovic (tennis), Marc Marquez (roadracing), Rory McIlroy (golf), Cristiano Ronaldo (fotball), Renaud Lavillenie (friidrett, stav). Djokovic vant for øvrig prisen i 2012 også.Kun én gang har prisen gått til en vinteridrettsutøver, og det var da alpinisten Lindsey Vonn vant klassen årets kvinnelige utøver i 2011. To nordmenn har vært nominert i en av de ti ulike kategoriene som er en del av prisen. Skiskytter Ole Einar Bjørndalen ble nominert til årets mannlige utøver i 20013. Svømmeren Sarah Louise Rung ble nominert i klassen for beste utøver med funksjonshemning i 2014. (©NTB)

Les også

  1. Skipresidenten: - Noen ettermiddager er hyggeligere enn andre. Dette var en av dem.

  2. Charlotte Kalla bruker ferien på skirenn opp Sveriges høyeste fjell

  3. Johaug tar et oppgjør med norsk presse: - Provoserende!

Les mer om

  1. Marit Bjørgen