Langrenn

To Northug-brødre til VM: - Lett å plukke ut troppen

Både Petter Northug og lillebror Tomas får gå VM i Falun. Sjekk hele troppen her.

TIL VM: Både Tomas og Petter Northug får gå VM i Falun. Begge skal gå sprinten i Sverige om tre uker.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

RØROS/OSLO: Klokken 15 offentliggjorde landslagsledelsen, med Åge Skinstad Vidar Løfshus, Trond Nystad og Egil Kristiansen i spissen, den norske troppen til VM i Falun i februar.

Flere var spente på om de kom med eller om de ble vraket.

Her offentliggjøres den norske VM-troppen. Herretrener Trond Nystad (f.v.), sportssjef Vidar Løfshud og dametrener Egil Kristiansen.

Vidar Løfshus leste opp 12 herrenavn og 11 damenavn. Der var det ingen overraskelser.— Vi har hatt en god sesong. Det var relativt lett å plukke ut troppen på 12 mann, men det som blir litt vanskelig er hvem som skal gå hva i VM. Vi må bruke litt tid på det, sa Nystad.

Golberg og Rønning vraket

En som ikke får reise til Sverige og konkurrere for Norge er Eldar Rønning. 32-åringen, som vant sitt første NM-gull i 2006 og har alle sine VM-gull fra stafett, vrakes.

— Det blir en ny epoke, for vi reiser til et mesterskap uten Eldar Rønning, sa herrelandslagstrener Trond Nystad på pressekonferansen.

Heidi Weng (midten) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (t.v.) skal begge til VM i Falun. Her etter målgang på 15-kilometeren i NM lørdag.

Trønderen har ikke prestert godt nok denne sesongen, og dermed blir det heller ingen VM-tur på veteranen.— Det blir rart med et mesterskap uten Eldar. Men idretten er rå og brutal sånn sett. Og han har ikke levert gode nok resultater tilå bli med, sier NRK-ekspert Morten Aa Djupvik.

Heller ikke Pål Golberg får være med. Begge er landslagsløpere, men har ikke prestert godt nok til å få reisepass. Golberg har heller ikke hatt noen god utvikling utover i sesongen.

To x Northug går sprinten

Det var knyttet stor spenning til det norske sprintlaget for hertrer. Der er det klart at Petter Northug, Tomas Northug, Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal skal gå. Sondre Turvoll Fossli blir med som reserve.

Hele pallen fra lørdagens 30 kilometer fellesstart for menn blir med til VM. Niklas Dyrhaug (t.v.), Petter Northug og Didrik Tønseth fikk alle VM-billett lørdag ettermiddag.

— Det var ingen store overraskelser her. Den siste plassen på kvinnenes sprintlag er ikke klar. Der blir det et amerikansk uttak mellom Heidi Weng og Kari Vikhagen Gjeitnes. Det er helt greit, sier Morten Aa Djupvik.Kvinnetrener Egil Kristiansen har allerede bestemt seg for at Bjørgen, Johaug og Weng får gå de distanserennene de vil, men det er uklart hvem som tar de andre plassene.

– Vi fyller opp etter hvert. Nå har Astrid Uhrenholdt Jacobsen meldt seg på i kampen om å få den fjerde plassen på distanse, men vi må bruke litt tid og kanskje Østersund på å bestemme den femte plassen, sa Kristiansen da landslagsledelsen presenterte løperne som skal forsvare stolte, norske skitradisjoner i Sverige.

VM-TROPPEN:

Herrer:

Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe, Finn Hågen Krogh, Chris Jespersen, Eirik Brandsdal, Ola Vigen Hattestad, Tomas Northug, Anders Gløersen og Sondre Turvoll Fossli

Kvinner:

Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng, Celine Brun-Lie, Ragnhild Haga, Martine Ek Hagen, Kristin Størmer Steira, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Kari Vikhagen Gjeitnes

Les også

  1. Northug-mentor: - Petter får energi av å ha med seg broren

  2. Her krangler landslagssjefen med Northugs manager

  3. Johnsrud Sundby brøt NM-fellesstarten: - Jeg er bekymret

  4. Northug: - Det dummeste spørsmålet jeg har hørt

  5. NM-vinnerens gullplan: - Kuttet ut studier og utenomsportslig tullball

  6. Østberg sprintet til NM-gull: - Skikkelig gøy