Langrenn

Langrennsåpningen kan bli avlyst, men Team Nord-Norge har en plan B

Mildvær og snømangel kan sette en stoppe for langrennsåpningen på Beitostølen.

OPPSTART: Roy-Helge Larsen (i front) har store ambisjoner for Team Nord-Norge. Her sammen med (fra venstre) Eivind Krane Heimdal, Rolf Einar Jensen, Emilie Kristoffersen, Anna Svendsen, Lovise Heimdal, Martin Mikkelsen og Håkon Mikalsen. Audun Erikstad og Eirik Solvang var ikke til stede da dette bildet ble tatt.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

TROMSØ: Den tradisjonsrike langrennsåpningen på Beitostølen er i år 13.–15. november. Her har regionlaget Team Nord-Norge planer om å stille, men det er bare ett problem. Det er lite snø der og dårlige værutsikter.

Les også

Sesongåpningen i fare: - Det ser ikke så lyst ut

– Det er rimelig kritisk. Jeg snakket med Skiforbundet i går, og den endelige beslutningen blir tatt fredag, sier Team Nord-Norge-trener Roy-Helge Larsen til iTromsø.

– Kjempealternativ

Treneren er i ferd med å snekre sammen en backup-plan. Allerede er Rolf Einar Jensen, Håkon Mikalsen, Audun Erikstad og Eirik Solvang på plass i finske Muonio der det er OK snøforhold. Resten av teamet skal også dit i løpet av denne uka.

– Planen er at vi forlenger dette oppholdet og går skirenn der 13-15. november. Da er vi faktisk et av få regionlag som får gått skirenn neste helg. For vår del er det et kjempealternativ, sier Larsen, og foreller at smøreteamet med Dag Elvevoll og Espen Mikkelsen også skal til Finland.

Heller ikke i Muonio er det masse snø.

– De har kjørt på med snø fra i fjor, og det er en løype på 3,6 kilometer der, men de har kuldegrader og kan derfor produsere snø også, sier Roy Helge Larsen.

Norgescup

Han forteller at alle ni løperne i teamet er i god rute. Anna Svendsen er riktignok blitt syk, men forhåpentlig er hun klar for å reise til Finland torsdag.

Lovise Heimdal, som bor på Lillehammer, er også aktuell for et Finland-opphold.

– Om det ikke blir renn på Beitostølen betyr det ikke all verden for vår del. Det er også utrolig bra konkurranse i Finland med masse nasjoner til start, deriblant solide russere og finner, sier Roy-Helge Larsen.

De neste konkurransene etter rennene i Finland eller på Beitostølen er norgescup på Gålå siste helgen i november.

– Da forventer vi at det begynner å bli forhold til å gå på ski, sier treneren.