Langrenn

Svendsen bruker Tour de Ski-vrakingen til å jakte OL-plass

Anna Svendsen (27) tror gode renn i Skandinavisk Cup og NM rett over nyttår kan gi OL-billett. En liten åpning er det dog for Tour de Ski-deltagelse.

Anna Svendsen måtte se langt etter Tour de Ski-plass. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

Tromsøværingen var trolig den siste som ble vraket før de 10 uttatte kvinnene til Tour de Ski ble offentliggjort torsdag klokken 12.00.

Silje Øyre Slind tok den siste plassen foran Tromsø-løperen som også går for Team Nord-Norge.

Tour de Ski er sju renn over ni dager i Sveits, Italia og Tyskland med start 30. desember 2017 og avslutning 7. januar 2018.

Selv har Svendsen fått beskjed fra landslagsledelsen om å holde seg klar i tilfelle noe skjer. Men i utgangspunktet legger hun nå andre planer.

- Det hadde vært artig å gå Tour de Ski, men nå kan jeg ha fullt fokus på Skandinavisk Cup i Piteå rett etter jul. Der er det klassisk sprint og 20 kilometer klassisk. Så de rennene der og NM som er fra 11. til 14. januar, blir viktige renn for meg, sier Anna Svendsen til iTromsø.

Les også

Northug vrakes fra Tour de Ski: - Vi har en klar anbefaling til Petter

- Føler det er åpent

Når Svendsen snakker om «viktige renn», er det naturlig nok med OL i Pyeongchang i tankene, der Svendsen fortsatt føler hun har gode muligheter til å komme med på laget som skal gå klassisk sprint.

- Jeg føler fortsatt der er veldig åpent om hvem som får gå sprinten i OL. Det er det jeg går for, og dette vil være avgjørende renn, helt klart. Særlig NM blir viktig, men de ser nok også på rennene i Skandinavisk Cup, sier Svendsen.

- Positiv

Så selv om Svendsen kunne fått gått store renn under Tour de Ski, har hun snudd et som kunne opplevdes som en liten nedtur, til noe positivt.

- Jeg ser positivt på det. Nå får jeg enda flere renn til å bevise meg på «min» distanse. Jeg får muligheten til å trene godt i jula og forberede meg bra til de viktige rennene som kommer nå like etter jul, sier langrennsløperen.

Trener i Team Nord-Norge, Kristian Skogstad, bekymrer seg ikke over at ingen av de nordnorske løperne kom med til Tour de Ski.

- Jeg har ingen store tanker rundt det. Vi visste det kom til å bli vanskelig, det er mange gode løpere. Som jeg har sagt tidligere, det er ingen voldsom krise å ikke komme med til Tour de Ski. Januar måned er en utrolig viktig måned for disse løperne med Piteå og NM, og en mulig verdenscupdeltakelse i Planica, som en mulig gulrot, sier Skogstad.

– Måtte gått «styggfort»

Han tror ikke dette svekker Svendsens OL-drøm.

- Jeg tror ikke det at hun ikke går Tour de Ski har noen betydning for OL. Alt handler om å gå fort i januar, i Piteå og NM, så kanskje komme med til Planica. OL er der oppe, langt og fram, men det er viktige ting, som verdenscupdeltakelse, kvalifisere seg videre til et landslag og andre ting som betyr noe, med OL helt der oppe som toppen av kransekaka. Jeg tror som sagt ikke det har noen betydning med Tour de Ski, da måtte hun gått «styggfort» der og det er utrolig vanskelig med tanke på at det foregår i høyden og kort tid til å akklimatisere seg, sier Skogstad.

Les mer om

 1. Langrenn
 2. Tour de Ski

Relevante artikler

 1. LANGRENN

  Team Nord-Norge kan få med løper til Tour de Ski

 2. LANGRENN

  Petter Northug er fortsatt syk - får likevel én siste OL-sjanse

 3. LANGRENN

  Klar for verdenscup - og to tatt ut til U23-VM

 4. LANGRENN

  OL-aktuelle Anna fikk oppmuntrende SMS fra landslagstreneren

 5. LANGRENN

  Ni skjebnedager vil avgjøre Svendsens OL-drøm

 6. LANGRENN

  Northugs trener om vrakingen: – Dette var kjedelig