Slind-søstrene vant overlegent etter Røkke-hjelp

De tre søstrene Silje, Astrid og Kari Øyre Slind tok NM-seieren for Oppdal på søndagens 3 x 5 kilometer stafett i Meråker.

Kari, Silje og Astrid Øyre Slind sikret NM-stafettgull til Oppdal.
  • kristian.muller.andersen@ntb.no

Dermed gjorde de som i 2015, da det også ble Oppdal-gull på NM-stafetten.

– Takk, Røkke! jublet Kari inn i TV-kameraene rett etter målgang.

Det gjorde hun med god grunn. Kjell Inge Røkke stilte nemlig privatflyet sitt til disposisjon slik at Astrid kom seg til Meråker natt til søndag. Hun var i Italia for å gå Ski Classics lørdag, men Røkke sørget for at Oppdal kunne stille lag.

– Det er så stort. Altså, det sier litt når Røkke gidder å sende Astrid på privatfly for å rekke stafetten. Det sier litt hvor mye NM-stafetten betyr. Det tror jeg hele Oppdal, og i hvert fall vi setter stor pris på i dag, sa Kari Øyre Slind til NRK etter seieren.

Nes med Amalie Håkonsen Ous, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng tok sølvet, mens Heming-trioen Marion Rønning Huber, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Fanny Horn Birkeland fikk bronse.

Les også

Solskjær fikk klar beskjed fra Røkke og Gjelsten: – Ikke kom tilbake!

Opphenting

På første etappe klinket Anna Svendsen tidlig til for Tromsø, og hun fikk følge av Silje Øyre Slind. De to gikk flere kilometer sammen i front, men så ble det for tungt for Slind. Etter en knallsterk etappe ledet Tromsø med 17,7 sekunder på Oppdal ved første veksling.

– Det var gøy å gå. Jeg følte meg pigg i dag, så det var bare å kjøre på, sa Svendsen til NRK.

Astrid Øyre Slind tok igjen forspranget på annen etappe, men bak kom Heming-veteran Astrid Uhrenholdt Jacobsen stormende. Hun startet 50 sekunder bak Tromsø, men sendte ut tidligere VM-gullvinner i skiskytterstafett, Fanny Horn Birkeland, først på ankeretappen.

Les også

Bli med inn i kongehytta i Meråker

Parkerte

Oppdals formsterke Kari Øyre Slind gikk ut 6,7 sekunder bak. Hun hentet raskt inn Birkeland og parkerte henne tidlig.

Etter 1,5 kilometer var avstanden ned til Weng og Birkeland på et halvt minutt. Slind fortsatte å kjøre på og i mål var differansen ned til Nes på sølvplass 44,7 sekunder. Heming tok bronsen 1,22 minutter bak.

De to første etappene var i klassisk stil, mens den siste i fristil. (@NTB)