Northug har erstattet millionbilen han vraket

Petter Northug skal ha erstattet bilen han vraket i fyllekjøringen i mai. Skistjernen måtte ut med en stor sum for luksusbilen med en verdi på 1,1 millioner kroner i 2012.

Politiet undersøker her Petter Northugs bil som braste inn i autovernet i general Bangs vei i Trondheim tidlig en søndag morgen i mai.

Langrennskongen kjørte bilen inn i autovernet i en rundkjøring på Byåsen i Trondheim, og han måtte selv dekke erstatningen.

Vegvesenets ulykkesgruppe markerte hvor Northugs bil kjørte før den kolliderte.

— Det ble løst på en veldig enkel måte. Når en slik type ting skjer har vi rutiner. Bilen var leaset, men var ikke dekket av forsikringen, og Petter Northug var selv ansvarlig. Han innfridde det med egne midler. Hva summen er vil jeg ikke kommentere, men det dreide seg om resterende leasingperiode og restverdien på bilen, sier informasjonssjef Marius Tegneby i Audi til VG.Avisen mener at en tilsvarende type bil, en Audi A7 fra 2012, koster fra 540.000 til litt i overkant av 600.000 kroner på nettet, og VG mener at Northug har måttet punge ut med omtrent en halv million kroner ut fra disse opplysningene.

Bilen er erstattet og saken avsluttet, bekrefter Northug-manager Are Sørum Langås overfor VG. Han vil ikke kommentere noe rundt Petter Northugs reaksjon på erstatningskravet for den dyre og eksklusive bilen. (©NTB)