Langrenn

Haga blir med Johaug og Flugstad Østberg på privat høydesamling

Ragnhild Haga (25) kunne ikke hatt bedre treningsvenninner inn mot neste sesong.

Ragnhild Haga (t.h) reiser til Italia med Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg. Her fra en treningssamling i fjor.
  • Sindre Trygsland

Langrennsjenta, som ble flyttet opp til seniorlandslaget før forrige sesong, etter blant annet en knallsterk Tour de Ski, gjorde også en god figur i 2015/16-sesongen. Da ble hun nummer 13 sammenlagt i verdenscupen. Så sent som tidligere denne måneden var hun raskest av samtlige da hun vant Oslo skishow i Holmenkollen.

Men overgangen fra rekruttlandslaget var stor, og å få trene med Therese Johaug og resten av eliten ga Haga en pekepinn på hva som kreves for å være best.

– Jeg trodde at jeg trente mye. Målt mot hva utøverne på elitelandslaget legger ned av treningstimer var det lite, sier hun i et intervju med Romerikes Blad.

Les også

  1. Uhrenholdt Jacobsen skriver bok

  2. Nå er også Hjelmesets assistent klar

Blir med på privat høydesamling

Hun har spesielt latt seg imponere av den regjerende verdenscupvinneren Therese Johaug.

– Man får virkelig sett hvor landet ligger. Det Therese holder på med på trening og i konkurranser er ekstremt, sier Haga.

Ragnhild Haga nærmer seg stadig verdenstoppen.

Forrige sesong bet hun bra fra seg ved flere anledninger. Nå er Haga godt i gang med oppladningen til en ny vinter, og til avisen forteller hun at hun får bli med på Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østbergs private høydesamling i Italia.

Ifølge Romerikes Blad vil den vare i to uker og være en kombinasjon av trening og ferie. Jentene skal holde til i Seiser Alm og Livigno.

– Jeg er med for å lære mest mulig, ikke for å kopiere alt de gjør. Det blir noen veldig interessante uker, sier Haga til Romerikes Blad.

Skal ta nye steg hvert år

Ingvild Flugstad Østberg hadde sitt definitive gjennombrudd i 2015/16. I oppladningen fikk hun trene med Marit Bjørgen og Therese Johaug.

– Ingvild har hatt veldig godt utbytte av å trene med Marit og Therese i Oslo. Det er flott at Ragnhild nå får den samme muligheten på en treningssamling, sier landslagstrener Roar Hjelmeset.

Haga forteller til Romerikes Blad at hun planlegger å øke antall treningstimer inn mot den nye sesongen, men at hun aldri har latt seg påvirke av å trene med verdenseliten.

– Jeg skal ta nye steg for hvert år slik at kroppen takler treningen.

Les mer om

  1. Ingvild Flugstad Østberg
  2. Therese Johaug