Her er Marit Bjørgens private rådgiver

Eks-sjefen har gått inn i en ny rolle for skistjernen.

HENGER MED: Egil Kristiansen, som ga seg som trener for langrennsjentene i vår, deltok på elghufsøkta på Kvitfjell tirsdag formiddag. Her er han sammen med fra venstre Ingvild Flugstad Østberg, Therese Johaug og Marit Bjørgen.
  • Birger Løfaldli

KVITFJELL: Marit Bjørgen er endelig tilbake på samling sammen med landslagsvenninnene. Tirsdag formiddag fullførte hun sin første elghufsøkt på lang tid. Med på økta var hennes tidligere sjef, Egil Kristiansen. Han ga seg i vår som sjef for det norske kvinnelandslaget og gikk over til å bli landslagstrener for skiskytterne.

Roar Hjelmeset overtok som ny kvinnelandslagssjef etter Kristiansen, med Sjur Ole Svarstad som assistent.

Nå røper både Marit Bjørgen og Therese Johaug at de fortsatt bruker Kristiansen som rådgiver.

— Han er en rådgiver som jeg kan diskutere med. Jeg setter opp treningen selv, og både Egil, Sjur Ole og Roar ser på det, forteller Bjørgen til Adresseavisen.

LES OGSÅ:

Les også

Bjørgen om astmabråket: - Jeg skjønner at folk spekulerer

Tilbake på samling

Etter å ha meldt forfall til flere landslagssamlinger på grunn av skadeproblemer de siste månedene er Bjørgen nå tilbake og deltar på lik linje med lagvenninnene under samlingen på Kvitfjell.

— Jeg bruker Egil litt fortsatt, sammen med Sjur Ole. Vi diskuterer økter, og sørger for at vi får en glidende overgang fra Egil, som har vært treneren min i ti år, forteller Johaug.

Landslagstrener Roar Hjelmeset sier at Kristiansens rådgiverrolle sørger for at det blir en god overgang for det nye trenerteamet.

— Det er veldig naturlig når du har hatt en person som har fulgt deg så tett i så mange år. Vi synes i grunnen det er helt ok og veldig greit.

LES OGSÅ:

Les også

Tysk forslag kan tvinge langrennsløperne til å gå med kortere staver

Fikk råd fra Samdal

Kristiansen har vært innom kvinnelandslagets samlinger flere ganger i sommer og høst.

— Det er stadig lengre mellom hver gang vi ser ham. Jeg ser for meg at det er en overgang, og så får sikkert han nok å gjøre med skiskytterne. Det er nok slik som det ofte er når det kommer nye trenere inn, sier Hjelmeset.

Da Egil Kristiansen overtok kvinnelandslaget i 2006 etter Svein Tore Samdal, fortsatte Samdal i flere sesonger som Bjørgens rådgiver. Nå er det altså Kristiansen som har fått den rollen.

Toner ned egen rolle

Kristiansen toner ned sin egen rolle, men legger ikke skjul på at han fortsatt holder god kontakt med både Bjørgen og Johaug.

— Jeg har pratet med Marit i 15 år og kommer sikkert til å prate med henne i fremtiden også. Jeg vet hva både Marit og Therese har gjort i mange år, sier han.

Kristiansen var sentral i arbeidet med å løfte Bjørgen tilbake til verdenstoppen etter tre problematiske sesonger fra 2007 til 2009. De siste årene ledet Kristiansen verdens suverent beste langrennslandslag.

— Det er andre som tar mer ansvar for den daglige treningen nå, det er det ingen tvil om. Men jeg har hatt mye med både Marit og Therese å gjøre, så derfor er det naturlig å prate med dem fortsatt, sier han.