Langrenn

Kjæresten har trøstet Røthe i sykdomsperioden

Topprytteren håper en NM-medalje kan redde sesongavslutningen til vossingen.

<b>LITEN TID TIL HVERANDRE:</b> Som toppidrettsutøvere får Siv Emilie Løvvold og Sjur Røthe lite tid til å være sammen. Her er de i bryllup i Kroatia. -Vi tar det igjen utenfor sesongen, sier Løvvold.
  • Trine Melheim Næss

Sykdom og skader er en toppidrettsutøvers verste mareritt, det vet Siv Emilie Løvvold alt om. 24-åringen er kjæresten til Sjur Røthe og en av Norges fremste montéryttere.

— Jeg fikk nesten dårlig samvittighet på hans vegne da han ble syk og måtte stå over verdenscupen i Falun, sier Løvvold. I Lahti fikk Røthe en ny mulighet. Han måtte imidlertid innse at kroppen fremdeles ikke fungerte og brøt løpet.

- Jeg er skuffet over meg selv, sier Sjur Røthe.

- Hvorfor?

— Fordi jeg ikke klarte å holde kroppen frisk. Når immunforsvaret er svekket, drar man ofte på seg mer. Jeg må bli bedre til å unngå sykdom, sier Røthe.

<b>PÅ KJÆRESTENS HEST:</b> Siv Emilie Løvvold er en av Norges fremste montéryttere, og møtte kjæresten Sjur Røthe gjennom felles bekjente i travmiljøet. Her rir hun hesten til Røthe og landslagskollega Pål Golberg, "Enjoythewinner S.C".

Ekstra surt var det at han måtte melde pass til verdenscupavslutningen Tour de Canada, der gikk han glipp av åtte renn.

Les også

  1. Petter og Tomas Northug går lagsprinten i NM sammen

  2. Vasaloppet-vinneren vant også Birken: - Det er helt fantastisk

  3. Sjur Røthe: - Kanskje min beste sesong

Må være egoistisk

Istedenfor å gi alt i siste innspurt om flere verdenscuppoeng, måtte han se sendingene fra sofakroken sammen med kjæresten.

— Jeg fikk heldigvis litt tid til å pleie ham. Men jeg synes veldig synd på han fordi jeg vet hvor mye tid han legger ned i treningsarbeidet, sier Løvvold.

Nå håper hun at vossingen skal få en respektabel sesongavslutning i andre del av NM på Beitostølen.

<b>I NORGESTOPPEN</b>: Siv Emilie Løvvold er kjæresten til Sjur Røthe og en av Norges fremste montéryttere.

Spesielt ser hun frem til kampen om gull på femmilen. Med mye reising i egen idrett, vet hun ikke om hun får mulighet til å heie fra sidelinjen.— Vi er mye borte fra hverandre fordi begge er engasjert i hver vår idrett. Jeg ser det som en fordel. Begge forstår at man må være litt egoist for å gjøre det bra i idretten sin.

Litt pinglete

Kjæresten karakteriserer Røthe som "meget målbevisst og snill". Mens han har vært på Beitostølen en drøy uke for å være sammen med familie og lade opp til NM, har hun hatt fokus på sin idrett.

— Det forundrer meg ikke om han tar NM-gull, sier hun og er ikke redd for å legge forventningspress på kjæresten.

Når det kommer til ridning, er han litt mer pinglete, avslører hun.

— Han er litt redd hesten. Han har ikke sittet på hesteryggen ennå, men bak i egen vogn.

<b>SURT:</b> Sjur Røthe har vært syk i sesongavslutningen. -Jeg er skuffet over meg selv, vossingen. Arkivbilde.

Røthe er over gjennomsnittet opptatt av hest. Han har tidligere eid en egen travhest sammen med landslagskamerat Pål Golberg og er en ivrig spiller på travbanen. Han og Løvvold møttes gjennom felles bekjente innen travmiljøet.— Vi deler interessen for hverandres idrett, og jeg synes det er veldig kjekt å følge han og resten av de norske utøverne. I julen gikk vi på ski sammen for første gang. Du kan si at det var litt ulikt tempo på oss, sier 24-åringen lattermildt.

Kribler i kroppen

I forkant av mesterskapet på Beito, har Røthe trent lystbetont.

- Det har vært litt "ferietrening", forteller han.

Når Røthe står på startstreken på Beitostølen, er han imidlertid avhengig av at kroppen er klar til å gå ut av komfortsonen igjen.

— Jeg sikter meg alltid inn på å ta medalje i NM, så listen er lagt deretter. Men jeg er spent på formen, innrømmer vossingen.

Den siste uken har han bodd på hytte sammen med den nærmeste familien, men for å komme i konkurransemodus har han valgt å bo for seg selv de siste dagene før mesterskapet.

- Hvordan kjenner du konkurransemoduset?

— Jeg føler at det kriber i kroppen etter å gå fort på ski!

Program NM ANDRE DEL:

Fredag 1. april

11:00 - 10 km fristil intervallstart, menn

13:30 - 5 km fristil intervallstart, kvinner

Lørdag 2. april

10:00 - 50 km fristil intervallstart, menn

13:30 - 30 km fristil intervallstart, kvinner

Les mer om

  1. Sjur Røthe