Nå venter skrekk-kulde på Northug i Canada

Det er spådd 24 minusgrader under fredagens etappe i Quebec City.

TIL FINALEN: Petter Northug gikk inn til sjetteplass i første etappe i Ski Tour Canada. Nå venter nye etapper i kaldt vær.

GATINEAU (adressa.no): Det var bitende kulde i Gatineau da Ski Tour Canada ble innledet med sprint tirsdag kveld. Det som møter langrennseliten i dagene fremover ser imidlertid ut til å bli langt verre enn de ti minusgradene på første etappe.

Under fredagens fristil-sprint i Quebec City er det ifølge yr.no spådd 24 minusgrader midt på dagen.

— Jeg er ikke glad i trå snø, det passer meg ikke. Jeg håper at snøen ikke blir for trå hvis det blir kjempekaldt, sier Petter Northug, som gikk inn til sjetteplass på første Ski Tour Canada-etappe.

Les deg opp:

Les også

Alt du trenger å vite om Ski Tour Canada

Russeren Sergej Ustiugov vant foran franskmannen Richard Jouve. Simeon Hamilton fra USA ble fjerdemann. Finn Hågen Krogh ble beste nordmann på fjerdeplass. Ola Vigen Hattestad ble nummer fem.

Mer om åpningsdistansen i Ski Tour Canada:

Kulde og vind i Montreal

— Du føler at jobben er gjort når du står på startstreken i finalen, for det er så lite som skiller første- og sjetteplass. Jeg skulle gjerne ha blitt nummer sju, sier Northug til Adresseavisen.

— Prologene her blir viktigere enn vanlige verdenscuprenn, i og med at du tar med deg tiden videre, forklarer han videre.

Onsdag er det 17,5 kilometer fellesstart i klassisk stil i Montreal. Værmeldingen viser mellom 8 og 11 minusgrader og vind.

— Alle outsiderne er oppi der. Utsiugov, Emil (Iversen), Finn og meg. Vi gjør jobben vi må for å være oppi der. Det er for tidlig ennå, sier Northug når han snakker om sammenlagtkampen.

Iversen: - Perfekt

Emil Iversen var meget godt fornøyd, selv om han ikke klarte å komme til finalen. Han endte til slutt på åttendeplass. Sammenlagt i Ski Tour Canada er han imidlertid sjuendemann, ettersom prologtiden teller.

— Perfekt. Jeg er kjempefornøyd. Jeg er ikke glad for at jeg ikke kom til finalen, men glad for at jeg kom til semifinalen. Jeg har en veldig sprek kropp, og dette er veldig greit med tanke på sammendraget, sier han til Adresseavisen.

— De gangene jeg har kommet til finale så har jeg vært sliten dagen etterpå. Jeg tror jeg skal si meg veldig godt fornøyd.

Meråker-løperen håper ikke værmeldingen slår til.

— Jeg er ikke glad i kulde. Jeg synes ikke det var så ille i dag, men hvis det blir verre så synes jeg det blir kaldt.

Legen: - En diskusjon

Landslagslege Fredrik Bendiksen sier at det er lite de norske løperne kan gjøre, bortsett fra å beskytte seg mot minusgradene.

— De kan kle seg godt, bruke buff og forsøke å varme opp luften de puster inn så godt som mulig, før de tar den inn. Slik som det var i dag var det fullt forsvarlig, sier Bendiksen til Adresseavisen.

- Det er spådd 24 minusgrader i Quebec City på fredag?

— Da blir det en diskusjon selvfølgelig, svarer landslagslegen.

Sergej Ustiugov leder nå Ski Tour Canada med sju sekunder foran Simeon Hamilton. Richard Jouve er ti sekunder bak. Deretter følger Finn Hågen Krogh 12 sekunder bak og Petter Northug 17 sekunder bak mannen i tet. Sammenlagtfavoritt Martin Johnsrud Sundby, som ikke pratet med pressen etter tirsdagens første etappe, ligger på 19. plass. Han er 52 sekunder bak Ustiugov.

Disse sakene har mange andre lest i dag: