Northugs beskjed til sjefen før det viktige valget: – Det er det som er drømmen

31-åringens OL-skjebne kan avhenge av torsdagens uttak.

Petter Northug ønsker å gå Tour de Ski.

I en video på sin egen TV-kanal forteller langrennsstjernen om hvordan det går med treningen om dagen, og hva han har som mål i nær fremtid.

Northug legger ikke skjul på at han har et stort ønske om å gå Tour de Ski. I morgen offentliggjøres hvilke nordmenn som skal delta i Sveits, Tyskland og Italia mellom 30. desember og 7. januar.

Første OL-uttak uten Northug

Etapperennet kan bli svært viktig for 31-åringen i jakten på en OL-billett. Onsdag ble Norges første uttak til Sør-Korea sluppet. Der sto ikke navnet til Petter Northug.

– Tour de Ski kommer fryktelig fort, men med fortsatt stor respons er jeg med å kjempe om en plass der nå. Det er det som er drømmen pr. dags dato, sier han til TVsporten.no.

Northug forteller også om status på egen trening. Han melder om han de siste ukene har fått tilbake overskudd, og at han nå er tilbake i så å si normal trening.

Nå er det å delta i konkurranser som gjelder fremover. Forhåpentligvis i Tour de Ski, røper langrennsstjernen.

– Tour de Ski er fine konkurranser, god matching, ypperste nivå, og man kan se der hvordan man ligger an med tanke på OL, men først og fremst handler det om å kunne kjempe mot dem beste, sier han.