Norske Snorri Einarsson : – Vinner Niskanen? Herlig!

Snorri Einarsson (32) gikk inn til 43.-plass på 15-kilometeren, men kunne glede seg over finsk suksess.

43.-PLASS: Her er Snorri Einarsson etter onsdagens 15-kilometer.

– Vinner Niskanen? Herlig! kommer det spontant fra Einarsson i pressesonen, idet han blir gjort oppmerksom på at Iivo Niskanen er i ferd med å gå inn til en knusende seier.

– Han har vært med oss (Team Santander) på samling og er en herlig fyr. Dessuten går han her på hjemmebane. Jeg fikk en følelse av at om han en gang skulle vinne, så ville det bli her, sier 32-åringen til iTromsø.

– Han klarer ikke å henge med oss på staking når han er på samling. Men oppover er han helt rå, legger han til.

Les også

Nordmennene hylles av finsk kommentator: – Viste stor sportsånd

Håper på nytt VM

Selv har Einarsson flere verdenscupløp med det norske flagget på brystet, men i Lahti går han for Island.

Einarsson har islandsk far. Pappa Einar Eythórsson var på tribunen her i Lahti, men de rekker neppe og møtes, fordi han skal rekke et fly i ettermiddagen.

Snorri Einarsson i målområdet.

– Jeg er mye mer stolt av å gå for Island enn alle gangene jeg har gått for Norge, sier Einarsson til iTromsø.

– Hvorfor det?

– Fordi man føler man er en stor del av laget og får bidra. Vi er en dødsbra gjeng, der jeg har fått velge litt selv (støtteapparat), og de setter veldig pris på meg, sier han etter 43.-plassen.

Snorri var 3.46,2 bak Niskanen. Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug tok henholdsvis sølv og bronse.

– Jeg satset og ga det jeg hadde fra start, men det ble tungt. Man går nesten diagonal på flatmark her. Jeg hadde de skiene jeg skulle ha, men fikk det rett og slett jævlig tungt, sier Einarsson.

– Jeg håper å være med igjen i VM (Seefeld) om to år.

Tøft økonomisk

– Hvordan finansierer du satsingen?

– Det islandske forbundet ordner jo turen, men det er «litt mer enn det» når det skal gås et VM. Høydesamling og så videre betaler jeg selv, sier Einarsson.

– Hvis jeg setter opp budsjett blir jeg bare deprimert over å se hvor mye penger som går ut. Det går helt sikkert ikke rundt engang, fordi foreldrene mine legger ut en tusenlapp og en tusenlapp der, sier Einarsson, som skal gå Vasaloppet søndag.

– Jeg fikk «blåst motoren litt ren» før Vasaloppet, men armene har jeg ikke fått brukt så mye. Hvis Andreas Nygaard (lagkamerat i Team Santander) er frisk og rask, så har jeg veldig tro på ham, sier Einarsson.