Langrenn

Hjemmefavoritten Sinnes staket best på oppløpet

<p>Svein Tore Sinnes hadde mest krefter igjen og fikk akkurat den avstanden han trengte for å slå Audun Laugaland.</p>

sesilåmi sinnes

 • Svein Hagen
 • Svein Rune Kjøllesdal

Tre løpere rykket tidlig og fikk etter hvert en solid luke til de andre. Trioen besto av Stian Hoelgaard, Audun Laugaland og Svein Tore Sinnes. Da Hoelgaard gikk over ende i en av de siste utforbakkene, var det duket for et realt spurtoppgjør mellom Sinnes og Laugaland.

— Jeg følte jeg hadde god kontroll inn mot mål, og det var herlig å se at jeg seg gradvis litt fra Laugaland. Dette er jeg storfornøyd med, sier han.

Rekordtid

Og det ble gått ualminnelig fort underveis, noe vinnertiden 2.05,10 skulle understreke med fulle. Laugaland fikk sekundet svakere sluttid. Begge tidene var mange minutter bedre enn den gamle løyperekorden, men i år ble det gått to kilometer kortere enn vanlig.

Audun Laugaland var litt skuffet i det han passerte målstreken, knepent slått av Svein Tore Sinnes.

— Klart jeg gikk for å vinne, og da kan jeg ikke juble for andreplassen. På den annen side; i dag var Sinnes best. Og han hadde nok litt bedre ski enn meg, i alle fall hadde han bedre feste enn det jeg hadde. Men for all del, jeg skal ikke bruke det som noen bortforklaring, understreker Laugaland.

Hadde kanonski

Svein Tore Sinnes var snar med å legge til at det arbeidet faren hadde gjort med skiene hans i løpet av natten var fantastisk.

— Jeg hadde kanonski hele tiden, og det var en fornøyelse å gå på slike ski under de fantastiske forholdene vi hadde. I dag var det nytteløst for noen av oss å prøve å rykke fra underveis. Forholdene gjorde den oppgaven fullstendig umulig. Dermed var det bare å spare litt krefter til avslutningen, sier en strålende fornøyd Sesilåmi-vinner.

Flere artikler

 1. LANGRENN
  Publisert:

  Rogalending jakter pallplass i langløp

 2. LANGRENN
  Publisert:

  Nå drømmer Sesilåmi om Northug

 3. LANGRENN
  Publisert:

  Audun Laugaland til Thomas Alsgaard: «Dette kommer du til å angre»

 4. LANGRENN
  Publisert:

  Til og med jentene slo Audun Laugaland

 5. LANGRENN
  Publisert:

  Aldri har det vært tøffere, men Stian Hoelgaard satser for fullt for å revansjere sitt største nederlag

 6. LANGRENN
  Publisert:

  Ordfører ut mot Sesilåmi-avlysningen: – Ingen dokumentasjon på at det er et spesielt år i år