Langrenn

Dyrhaug vraket fra langrennslandslaget

Niklas Dyrhaug er ikke med i planene til Norges skilandslag fremover. Likevel gir ikke 32-åringen opp satsingen mot Oberstdorf-VM i februar neste år.

Niklas Dyrhaug er ferdig på landslaget til Norge. Men han satser videre likevel.
  • NTB

Begge deler bekrefter trønderen til VG.

– Jeg ser ikke mørkt på det. Jeg har gjort dette før og jeg er veldig motivert, sier Dyrhaug, som bekrefter at han satser videre.

Dyrhaug ble vraket fra landslaget etter OL i Sotsji i 2014, men kom sterkere tilbake for Norge under VM i Falun året etter.

Allerede etter femmila i Holmenkollen tidligere i mars signaliserte Dyrhaug at han trolig måtte forberede seg på et liv utenfor landslaget.

– Det er bra å være på landslag, men det er ikke et must. Jeg tror du fint kan satse på egen hånd, sa Niklas Dyrhaug til Adresseavisen.

Les også

Svensk stjerneskudd holdt på å kjøre seg selv i senk – hoppet ut av vinduet for å trene i smug

Vil ikke senke ambisjonene

Og han ønsker ikke å senke ambisjonene enn så lenge.

– Jeg håper å være en kandidat til tremila (med skibytte), stafetten og femmila i VM. Jeg trives i Oberstdorf. Det var der jeg slo gjennom, jeg har gode minner derfra, sier Dyrhaug til VG.

– Jeg driver og spikrer sammen et så bra sportslig opplegg som mulig nå, så det er nok å henge fingrene i, sier Dyrhaug.

Les også

«De har faktisk fått en helt spesiell sjanse»

Brandsdal gir seg

Sist sesong var han bare å se i verdenscupsirkuset én gang, da han ble nummer 16 på 30 kilometer fellesstart med skibytte i Lillehammer.

32-åringen har fire topp 10-plasseringer på femmila i Holmenkollen. I karrieren har han to VM-gull på stafett – fra Falun i 2015 og Lahti to år senere. Tre sølvmedaljer fra NM er også på CV-en til 32-åringen.

Eirik Brandsdal er også ferdig på landslaget før neste sesong, men han har valgt å legge opp.

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Niklas Dyrhaug