Langrenn

Ingen Northug til La Clusaz

Marit Bjørgen (36) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (29) er begge tilbake i langrennsverdenscupen i franske La Clusaz til helgen. Petter Northug reiser derimot ikke.

Petter Northug er ikke med i troppen til La Clusaz.
  • NTB

– Vi forventer veldig jevne konkurranser i løyper som ikke er altfor utfordrende. Det blir stor fart og knallhard kamp helt til målstreken. Niklas Dyrhaug er tilbake i troppen etter å ha vist gryende form i Skandinavisk Cup i Lillehammer. Det samme er Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen etter et kort sykdomsavbrekk. Petter Northug melder at han ikke er i den formen han ønsker å være for å gå verdenscup, og prioriterer trening hjemme fremfor skirenn i høyden. Martin Løwstrøm Nyenget, som har friplass fra Skandinavisk Cup stiller heller ikke i La Clusaz. Han trenger hvile, forteller landslagssjef Vidar Løfshus til skiforbundets nettsider.

Tung start

Petter Northug har ikke fått den sesongåpningen han ønsket seg. Han deltok ikke Ruka, mens det bare ble to av tre renn under minitouren i Lillehammer. Northug var heller ikke med i Davos i helgen.

Lørdag er det 10- og 15 kilometer fri teknikk på programmet. Egentlig skulle distansene ha vært 15- og 30 kilometer skiathlon, men snømangelen har tvunget fram endringer. Søndag er det stafetter i de franske alper.

Troppen

Dette er den norske troppen til La Clusaz-rennene:

Menn: Hans Christer Holund (Lyn), Emil Iversen (Varden), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdalen), Niklas Dyrhaug (Tydal), Anders Gløersen (Rustad), Didrik Tønseth (Byåsen), Martin Johnsrud Sundby (Røa).

Kvinner: Heidi Weng (BUL), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Kari Øyre Slind (Oppdal), Marit Bjørgen (Rognes), Ragnhild Haga (Åsen), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming). (©NTB)

Les mer om

  1. Marit Bjørgen
  2. Petter Northug
  3. Niklas Dyrhaug
  4. Langrenn