Langrenn

Kalla har covid-19-symptomer

Sveriges langrennsstjerne Charlotte Kalla (33) fikk mandag symptomer på coronasykdommen covid-19. Det meddeler Sveriges skiforbund i en pressemelding.

ANTAKELIG CORONA-SYK: Charlotte Kalla.
  • Øystein Jarlsbo, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Hun fikk symptomer på forkjølelse, hodepine og lett feber, skriver skiforbundet.

– Jeg har lettere symptomer, men min allmenntilstand er bra. Jeg er optimist og håper at jeg snart blir frisk, uttaler Charlotte Kalla.

Hun tilføyer at hun etterlever smittevern- og sykdomsreglene som gjelder og unngår kontakt med andre personer.

Charlotte Kalla er isolert etter at hun fikk påvist covid-19-symptomene. Hun har også avgitt coronatester. Resultatene fra dem foreligger foreløpig ikke. Forbundet agerer imidlertid som om hun skulle ha pådratt seg smitten.

Les også

Johaug: Sverige må stole på andre enn Kalla

– Charlotte har fulgt alle pålagte rutiner, men er likevel etter all sannsynlighet blitt smittet, bekrefter Sveriges landslagslege Per Andersson i pressemeldingen.

Sveriges langrennslandslag samles i Bruksvallarna i morgen, tirsdag. Det er svenskenes start på oppkjøringen til sesongpremieren. Ingen andre svenske løpere har meldt om symptomer. Kalla skal ikke ha vært i kontakt med noen av dem siden svenskenes forrige samling i Vålådalen, ifølge pressemeldingen fra Sveriges skiforbund.

– Vi håper først og fremst at Charlotte blir frisk fort og vil føle seg bra. Med hensyn til den endrede smittesituasjonen vil vi se over våre rutiner og retningslinjer sammen med vår landslagslege, sier landslagssjef Anders Byström.

– Videre forbereder vi oss til sesongstarten, følger utviklingen nøye og foretar forsiktighetsreglene som gjelder som kreves for å kunne gjennomføre treningsleirer og konkurranser på en så sikker måte som mulig, tilføyer Sveriges landslagssjef.

Les mer om

  1. Vintersport
  2. Langrenn
  3. Charlotte Kalla
  4. Coronaviruset