Langrenn

Svensk langrennsstjerne står over Tour de Ski med sykdom

Emil Jönsson har meldt forfall til etapperennet.

Tour de Ski går uten Emil Jönsson.

32-åringen mister Tour de Ski med sykdom. Svensken slutter seg dermed til den voksende listen over stjerner som står over konkurransen.

Det bekrefter Jönsson selv på Instagram torsdag.

– Etter noen dager med dårlige luftveier og husarrest begynner det å kjennes bedre igjen, men ikke bra nok for å være med i Tour de Ski, dessverre. Kofferten sto pakket og klar, men må pakkes opp igjen. Sikter videre mot kommende konkurranser i stedet, skriver Jönsson.

Les også

Landslagssjefen friskmelder Sundby til Tour de Ski

Landslagssjef Rikard Grip synes det er synd at nok et sterkt, svensk navn forsvinner fra troppen.

– Men det er dessverre ikke mye man kan gjøre. Er man ikke frisk, er det vanskelig å konkurrere og prestere, sier Grip til TT.

– For øvrig står det bra til med resten. Jeg håper vi kan få en positiv trend under touren. Spesielt på herresiden, hvor de vi vet har høy kapasitet må begynne å røre på seg litt, la han til.

Det er på kvinnesiden Sverige har hatt best uttelling så langt denne sesongen. Charlotte Kalla og Stina Nilsson har brakt inn topplasseringer, men begge dropper touren i oppladningen til vinter-OL.

– «Stjernefallet» fokuserer vi ingenting på. Vi fokuserer på å gjøre det så bra som mulig i denne touren med de vi har med oss. Vi har et sterkt herrelag som jeg ser frem til å se i aksjon, og vi har noen sterke navn på damesiden også, sier Grip.

(©NTB)

Les mer om

  1. Langrenn
  2. OL
  3. Tour de Ski