Langrenn

Reagerer kraftig på Kalla-spøk på svensk TV

— Det er smakløst å gjøre seg morsom på en vinnerskalles bekostning, tordner det svenske landslagets mediesjef.

Klipp med Charlotte Kalla ble vist under den svenske idrettsgallaen mandag kveld. Innslaget får det svenske landslagets mediesjef til å tenne på alle plugger.
  • Daniel Røed-Johansen
    Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

Mandag kveld ble den svenske versjonen av Idrettsgallaen arrangert.

Den svenske statskanalen SVT valgte å vise et innslag der flere av Charlotte Kallas bitreste intervjuer var blitt klippet sammen. Dette for å fremheve den svenske skistjernens ekstreme vinnerinstinkt.

Innslaget falt imidlertid ikke i smak hos alle. Det svenske langrennslandslagets mediesjef Torbjörn Nordvall gikk hardt ut mot SVT og programleder André Pops på sin Facebook-profil.

— Å gjøre seg morsom på en vinnerskalles bekostning er usmakelig, skrev han blant annet.

Les også

Kalla tror hun slipper å møte Bjørgen: - Det blir vanskelig for henne

— Slag under beltestedet

KRITISK: Torbjörn Nordvall, som her trøster Maja Dahlqvist etter et renn i Davos i 2014.

— Charlotte er en jente som gjør alt for alle og vil alle vel. Hun er veldig imøtekommende, ikke minst mot media. Og hun er jo faktisk med på å bygge opp varermeket til SVT og André Pops gjennom å være så suksessfull og stille opp på så mange intervjuer. Hun har sikkert gjort 100 intervjer med SVT. Og så velger SVT, foran 1-2 millioner tv-seere, å vise hennes dårlige sider. Jeg synes det er et slag under beltestedet, utdyper Nordvall overfor Aftonbladet.Kalla stilte også opp på et innslag der rollene var byttet om: Kalla var reporteren, mens Pops spilte en sur utøver. Dette innslaget ble spilt inn under Tour de Ski. Nordvall hevder at SVT ikke har informert om at de først skulle vise innslaget der intervjuer med Kalla var klippet sammen.

Les også

Johaug knuste de svenske herrene: «Ingen kille gillar väl att få stryk av en tjej»

Det tilbakeviser André Pops.

— Charlotte visste akkurat hva vi skulle gjøre. Jeg har pratet med henne og hun visste at vi skulle klippe sammen intervjuer der hun var sur, og at vi senere skulle gjøre et innslag på det omvendte. Så jeg kan ikke tenke meg at Charlotte har noe problem med dette, sier den svenske tv-personligheten.

Nominert til årets kvinnelige utøver

Fra Aftonbladet fikk Torbjörn Nordvall spørsmål om det er hans oppgave som mediesjef for det svenske landslaget å kritisere SVTs redaksjonelle vurderinger. Til det svarte han at han kritiserer SVT som privatperson, og at det ikke vil påvirke det videre samarbeidet med tv-kanalen.

Les også

Johaug oppsøkte Kalla: - Jeg synes veldig synd på henne

Charlotte Kalla endte på fjerdeplass i årets Tour de Ski. Hun fikk med VM-gull i Falun i fjor og var nominert til å bli årets kvinnelige utøver under mandagens idrettsgalla. Den prisen gikk imidlertid til svømmeren Sarah Sjöström.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri:​