Langrenn

Landslagssjefen truet etter Northug-vraking: «Du burde dø, dø og gjerne familien din også»

Vidar Løfshus tok ikke ut Northug til Falun – nå får han hets og trusler.

Landslagstrener Vidar Løfshus har mottatt flere ufine meldinger etter Northug-vrakingen.
 • Øystein Jorem
  Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen

Mandag offentliggjorde Norges Skiforbund uttaket til verdenscuphelgen i Falun. På den listen var ikke Petter Northug, som dermed må dra til VM i Lahti uten å ha konkurrert i sprint i oppkjøringen. Northug er satt opp som reserve på 30-kilometeren, og er avhengig av forfall for å få lov til å gå.

Vidar Løfhus mener Northug ikke er i god nok form, og at han bør prioritere trening. Det får flere skiinteresserte til å rase, og Løfhus har mottatt hets og trusler i etterkant av uttaket, skriver VG.

 1. Les også

  Northug vraket til Falun: - Det har vært svært vanskelig

 2. Les også

  Full krangel etter at Northug ble vraket

Tirsdag mottok Løfshus et postkort med følgende tekst.

«Du burde tatt ut Northug på 3-mila i Falun. Han som har vært Norges beste de 10 siste årene, han som bidrar til at det er penger og show i langrenn, virker det som skal kun gå 2 distanser i Lahtis. Du burde, dø, dø og gjerne familien din også. Hilsen irritert ski-fan.»

– Det er tett opp under drapstrusler. Men jeg vet hva som utløses på SMS og e-post. I det langrennsinteresserte Norge er det delt syn på uttaket. Noen støtter det, mens andre synes det er helt forkastelig. Og mener vi er noen store idioter, som ikke lar Petter få gå de konkurransene han selv ønsker, sier Vidar Løfshus til VG.

Les også

«Aner ledelsen hva de gjør når de nærmest boikotter Northug?»

Han sier at han mottar flere sms-er etter Johaug- og Sundby-sakene, mange av de med svært ufint budskap. Han leser som regel noen setninger av de verste, før han sletter dem.

Petter Northug ønsket selv å gå begge rennene i Falun, og var svært skuffet etter vrakingen. Han har vært ute av verdenscupen siden begynnelsen av desember, og konkurrerte først i norgescupen på Sjusjøen og Uglarennet i Trondheim.

Han er forhåndspåmeldt til sprinten og 50 kilometeren i VM som regjerende mester, men må kvalifisere seg til de andre rennene.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  Lederen i Oslo MDG vurderer å ta opp kampen om partiledervervet

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5