Langrenn

Heming suveren på kvinnestafetten: - Den største utfordringen var å finne frem i snøværet

Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk en enkel jobb med å sikre NM-gullet.

GIKK ANKERETAPPEN: Heming tok et suverent NM-gull. Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk siste etappe. Her fra lørdagens skiathlon.

Heming forsvarte favorittstempelet og tok en overlegen seier på kvinnenes NM-stafett i langrenn søndag. Fanny Horn Birkeland avgjorde på 2. etappe.

På vinnerlaget gikk Karianne Jevne (klassisk), Birkeland og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (begge fri teknikk). Sistnevnte gikk inn til sitt tredje gull og ble NM-dronning.

— Det har vært gode dager. Jeg synes det er artig å være her, og jeg kjenner at formen er bra. Jeg har også fått trent bra ved siden av konkurransene. En god uke for meg, sa Jacobsen til NTB.

Les også

Derfor felte Marthe Kristoffersen tårer etter NM-sølvet

Hun ville ikke ta for mye av æren for søndagens seier.

— Nei, det var ikke jeg som gjorde den største jobben i dag. jeg fikk en ganske behagelig oppgave. Den største utfordringen var å finne fram i snøværet, sa hun.

Hun ble imponert av Birkelands etappe.

— Fanny mente selv at hun var i dårlig form, men hun viste definitivt at det er hun ikke. Hun gikk veldig fort på ski. Jeg tror hun skal begynne å sikte litt høyere, blant annet med tanke på VM skiskyting i Kollen, sa hun.

Tøft gjort

Kathrine Harsem gikk Varden i ledelse etter første etappe. Karianne Jevne var en av dem som valgte å stake gjennom hele klassisketappen. Hun vekslet på 5.-plass 25 sekunder bak.

— Hun er tøff som stoler på seg selv og gjør det hun tror er best. Det er ikke lett å gå første etappe på et lag som har seier som sitt eneste mål, men hun imponerte ved å stake hele veien og stå distansen, sa Jacobsen.

Birkeland tok inn forspranget og gikk ubønnhørlig fra på den neste etappen. Hun sendte Jacobsen ut på den siste 5-kilometeren i klar ledelse, og hun gikk i ensom majestet til gull i snøværet.

Dermed tok Heming sitt femte NM-gull, en snau uke etter klubbens 100-årsdag.

GRATULERER: Vardens Marthe Kristoffersen gratulerer Astrid Uhrenholdt Jacobsen (i grønt) med NM-gull.

Vertene slått på målstreken

Varden tok sølvet, slått med et drøyt minutt. På laget gikk Harsem, Anniken Jørgensen og Marthe Kristoffersen.

Lillehammer tok bronsemedaljen. Det holdt på å bli medalje til hjemmelaget Kvaløysletta, men Lillehammers ankerkvinne Barbro Kvåle tok igjen Kvaløyslettas Marit Katarina Robertsen på oppløpet og slo henne med 1,8 sekund.

Marthe Bjørnsgaard og Mari Støen Gussiås gikk de to første etappene for Lillehammer, som endte 2.07,2 minutt bak vinnerlaget.

Silje Theodorsen og Berthe Annette Svenkerud gikk de første etappene for overraskelseslaget Kvaløysletta.

(©NTB)

Les også

  1. Britiske Andrew (23) er født med ski på beina

  2. Northug: - For Strindheim handler stafetten om å slå Byåsen

  3. Derfor går ikke Petter Northug sisteetappen