Norske løpere ville ikke på premieutdeling

Arrangøren i Canmore planla premieutdeling nummer to i natt. Det var en årsak til at Emil Iversen og Martin Johnsrud Sundby ikke ville på pallen.

FØRSTE PREMIEUTDELING: Federico Pellegrino, Eirik Brandsdal og Maurice Manificat ble hyllet på skistadion i Canmore sent tirsdag kveld. I natt har arrangøren lagt opp til en ny premieutdeling i sentrum.

CANMORE: — Nei, svarer Martin Johnsrud Sundby kontant på om spørsmålet om han ønsket å havne på pallen, og dermed dra inn til sentrum av Canmore i natt for å delta på premieutdeling nummer to etter sprinten tirsdag kveld.

I tillegg til den ordinære premieutdelingen på stadion hadde nemlig de kanadiske arrangørene lagt opp til en ny premieutdeling i sentrum i natt.

— Jeg var ganske klar på at fire heat koster. Jeg gikk ikke for fullt, det var ikke «all out» i finalen. Jeg var innstilt på å slippe å dra på premieseremoni i kveld, sier Martin Johnsrud Sundby, som ble fjerdemann på klassisksprinten i Canmore.

Har du fått med deg disse sakene fra touren?

— En snodig finale

I sammendraget ligger han nå snaut to minutter bak russeren Sergej Ustiugov. Petter Northug er andremann, mens Emil Iversen er på tredjeplass, etter at han ble nummer sju på tirsdagens sprint.

Finalen ble av det spesielle slaget og ble preget av at flere ikke ønsket å havne på seierspallen. Petter Northug hadde ingen intensjon om å kjempe om seieren. Det samme gjaldt Johnsrud Sundby, selv om han ikke meldte seg like mye ut som 30-åringen fra Mosvik.

— Mitt taktiske valg var å gjøre akkurat som Petter gjorde, bare i litt mildere grad. Han gikk jo «all in» for å ta det piano. Det ble en snodig finale. Selv om jeg tok det veldig rolig, var jeg med foran og hadde gode ski. Jeg fikk en særdeles billig fjerdeplass og synes det var maksimalt i dag, sier Sundby til Adresseavisen.

Iversen vil hvile

Heller ikke Emil Iversen hadde lyst til å bruke kveldstimene i Canmore på premieutdeling.

— Jeg tror nok de fleste tenkte på at vi ikke har lyst på det. Vi som ligger bra an i sammendraget tenker nok det, sier han.

Martin Johnsrud Sundby (i gul trøye) ga tydelig ikke alt han hadde på oppløpet.

De som imidlertid får med seg to premieutdelinger er Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg, som gjorde rent bord i kvinneklassen. Også Eirik Brandsdal, som ble nummer to i herreklassen, må belage seg på premieutdeling i sentrum av den kanadiske langrennsdestinasjonen.Landslagssjef Vidar Løfshus bekrefter at premieutdelingen i sentrum har vært et tema i den norske troppen.

Løfshus: — Ikke populært

— Det er noe vi har diskutert. Det er ikke noe som egentlig er obligatorisk, men noe arrangøren her har. Det er ingen stor sak. Vi konstaterer at det har lagt opp slik, sier han til Adresseavisen.

— Er det et argument for at Northug og Sundby går som de gjør i finalen?

— Hva de tenker innerst inne om dette har jeg ingen formening om. Jeg vet i hvert fall at det ikke er populært å bruke krefter på slike ting.

Petter Northug svarer slik om den lite attraktive premieutdelingen:

— Jeg skulle gjerne ha vært der, men dette er en tour. Systemet er som det er i forhold til bonussekunder.

Har du fått med deg disse sakene?