Trump-spøk fikk Johaug til å glise

Therese Johaug nektet konsekvent å ta på seg capsen med «Make Therese great again» dagen etter sesongens første nederlag.

Opp på kanten av reklameveggen henger smørernes Trump-spøk. En caps med påskriften «Make Therese great again».
  • Kurt B. M. Haugli

VAL DI FIEMME: Kan du ikke kle på deg den, spurte en TV-reporter. Svaret kom bestemt, med et glis:

– Nei! Er du gal.

Sa hun og gliste bredt.

Det var en av smørerne som ville drive litt ap med Johaug. Han hadde hjemmelaget sin egen versjon av Donald Trumps slagord under valgkampen i 2016. Han har opptrådt med caps med nettopp dette slagordet utallige ganger. Men Johaug ville ikke høre snakk om å ta på seg capsen.

Hjemmelaget morsomhet fra smøretraileren.

Og, tapet for Ingvild Flugstad Østberg i Toblach 1. nyttårsdag til tross, det er liten grunn til å snakke om å gjøre henne «great again». Det er fortsatt liten tvil om at hun trolig er verdens beste løper i distanselangrenn.

Men da hun møtte pressen utenfor den norske smøretraileren i Val di Fiemme torsdag ettermiddag fortsatte hun å fortelle at det fortsatt er mulig å tape skirenn og å ikke vinne Tour de Ski sammenlagt. Johaug leder nå i sammendraget med 22 sekunders forsprang til Heidi Weng og Natalja Neprjajeva.

Men hun kunne innrømme at det så lovende ut.

– Jeg ligger i en veldig bra posisjon. Jeg har aldri ledet Tour de Ski midtveis før, og noe må jeg ha gjort riktig så langt. Jeg skal love at jeg ikke gir meg før jeg er på toppen av slalåmbakken, sa Johaug.

Det er fortsatt en av Johaugs dårligste øvelser som gjenstår. Lørdag, dagen før finaleetappen, skal det gås klassisk sprint. Sprint har aldri vært Johaugs styrke.

– Det er mye som kan gå galt. Du må ha god dagsform alle tre dagene. Her er det ingenting som er gitt ennå. Du må gjøre det beste ut av mulighetene du får, og det er i bakken det blir avgjort.