Langrenn

Finaledrømmen brast for Anna Svendsen

Tromsø-løperen nådde ikke opp i kampen om finalebillettene til søndagens klassiske sprint i Oberstdorf.

Anna Svendsen under søndagens sprint. Heiko Junge, NTB scanpix

 • NTB

Med en tredjeplass holdt det ikke for Anna Svendsen å ta seg videre fra det første semifinaleheatet. Tiden var for svak sammenlignet med løperne i det andre heatet.

Sprintspesialisten var 20/100 sekund unna finaleplass. Det skilte et halvt sekund opp til heatvinner Natalja Neprjajeva, som senere skulle komme til å ta sprintseieren.

I kvartfinalen gikk Svendsen videre etter å ha blitt nummer to i sitt heat. Også der havnet hun bak Neprjajeva. I prologen hadde hun den sjette raskeste tiden, og med det var Svendsen nest raskest av de norske.

Ane Appelkvist Stenseth var best av de norske både i kvalifiseringen og etter fullført renn. Trønderen var enste norske innslag i finalen, der hun tok sjetteplassen og endte sist.

Neprjajeva var sterkest i sporet og spurtet inn til seier foran slovenske Anamarija Lampic.

Det gjør at Neprjajeva tar innpå Therese Johaug i verdenscupen sammenlagt og går forbi Heidi Weng i sammendraget. Amerikanske Jessica Diggins tok tredjeplassen.

 • SETT DENNE? Andreas Nygaard rett utenfor Marcialonga-pallen

Ane Appelkvist Stenseth er eneste norske kvinne i sprintfinalen i Oberstdorf. Hun endte på 6.-plass da Natalja Neprjajeva vant. Heiko Junge / NTB scanpix

Johaug fornøyd

Johaug spurtet inn til en fjerdeplass i kvartfinalene og lå an til å kvalifisere seg til semifinalene som lucky loser, men tiden ble til slutt ikke god nok. Hun var kun tre tideler unna avansement.

– Jeg er kjempefornøyd med sprinten og jeg viser at jeg kan være med i prologen og i kvarten. Jeg har ingen å skylde på og jeg hadde kjempeski, men jeg er veldig fornøyd med det jeg gjør i sprint om dagen, sa Johaug til NRK.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Tiril Udnes Weng klarte heller ikke å komme seg videre fra kvartfinalene.

Therese Johaug spurtet inn til fjerdeplass i kvartfinalen og tiden var ikke god nok til å gå videre på sprinten i Oberstdorf. Heiko Junge / NTB scanpix

Dramatisk på prologen

I prologen kom alle de norske som stilte til start videre. Der ble det mest dramatisk da den polske 19-åringen Eliza Rucka kollapset i sporet. Hun klarte etter hvert å gå ved egen hjelp og så etter hvert ut til å klare seg bra. Det ble bekreftet av lege Jan Tauscher overfor svenske Expressen.

Rucka lider av en sykdom, og det har også hendt før at hun har besvimt i sporet.

Norges antatt beste sprinter Maiken Caspersen Falla sto over verdenscuprennet i Oberstdorf grunnet forkjølelse.

(100% Sport / NTB)

Les mer om

 1. Anna Svendsen
 2. Langrenn

Relevante artikler

 1. LANGRENN

  Skitalent kollapset da Johaug overrasket i prologen

 2. LANGRENN

  Norges eneste sprintfinalist endte sist

 3. LANGRENN

  Seieren glapp på målstreken. Nå reiser Falla hjem fra Tour de Ski.

 4. LANGRENN

  Falla vant sprinten da Johaug overrasket igjen: – Utrolig moro

 5. LANGRENN

  Nedtur for tittelforsvarer Østberg: Røk ut i Tour de Ski-prologen

 6. LANGRENN

  Falla parkert da svensk stjerneskudd vant i Falun