Johaug og Hoff røper detaljer om forlovelsen

Skidronning Therese Johaug (33) og «Mesternes Mester»-vinner Nils Jakob Hoff (37) forteller hvordan frieriet gikk for seg på «Lindmo».

TV-KOS: Nils Jakob Hoff, Anne Lindmo og Therese Johaug.

I 2014 ble det kjent at skistjernen Johaug og roverdensmester Hoff var kjærester. Deres første møte var da begge var på reise i forbindelse med samling, kommer det frem i fredagens episode av «Lindmo» på NRK.

OL-heltene Olaf Tufte og Marit Bjørgen sto og pratet, mens Therese Johaug la merke til personen bak Tufte. Først trodde Johaug at Hoff var en fysioteraput. Hun sa til lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg at Hoff var «jævlig kjekk».

Therese Johaug og Nils Jakob Hoff sammen med Johaugs gode venninne Ingvild Flugstad Østberg på en fotoutstilling fra minnefondet til Vibeke Skofterud i 2019.

På nyttårsaften ble de forlovet. Frieriet skjedde på julefeiring i Johaugs treningsparadis, italienske Seiser Alm, cirka 1700 meter over havet. Gjennom hele dagen hadde Johaug stusset på at Hoff oppførte seg rart.

– Han var så rar på dagen. Jeg tenkte «nå er vi i Seiser og skal kose seg». Han var så stille, jeg måtte spørre om jeg hadde gjort noe eller sagt noe, sier Johaug.

Hoff erkjenner at han var nervøs og måtte skjerpe seg på vei ut på skituren hvor han skulle fri. Da hun skulle ta ut skiene fra et skap ristet han plutselig på hendene.

Men duoen kom seg ut og Hoff fikk fridd. Da Johaug, med sin velkjente Dalsbygd-dialekt, skulle gi sitt ja skjedde det noe uvanlig.

– Da begynte hun å snakke bergensk, sier Hoff fra Bergen.

– Jeg vet ikke hva som skjedde, sier Johaug og ler.

Johaug legger nå skiene på hylla etter 14 VM-gull og fire OL-gull. Denne helgen går hun siste renn i verdenscupen i svenske Falun.

Hoff tok VM-gull og EM-bronse i sin karriere. Den siste tiden har han vært i rampelyset med «Mesternes Mester», hvor han gikk til topps sist helg.