Langrenn

Klæbo vant i VM-generalprøven - profilene slått ut

Johannes Høsflot Klæbo spurtslo Finn Hågen Krogh og tok sin aller første verdenscupseier.

Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Otepää. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • Marius Dahl

Årets nye langrennskomet viste strålende VM-form bare fem dager før ski-VM i Lahti. 20-åringen gikk helt til topps i estiske Otepää.

– Det er stort, men jeg føler det var på tide etter å ha vært i så mange finaler. Å vinne rett før VM er stort, slo unggutten fast ovenfor NRK.

Krogh ble altså nummer to, foran russiske Sergej Ustjugov. Sindre Bjørnestad Skar og Håvard Solås Taugbøl ble henholdsvis nummer fem og seks.

Frustrert Sundby: - Ble sint

Med andre ord en god norsk dag i Estland på herresiden, der Norges to største profiler hadde trøbbel med stavene og fikk en heller svak generalprøve før ski-VM åpner med samme distanse og stilart om fem dager.

Allerede i prologen av valgte en tydelig frustrert Sundby å bryte da han helt i begynnelsen av løpet brakk staven. Som eneste nordmann kom han dermed ikke blant de 30 som gikk videre til kvartfinalene. I sinne knakk han også den andre staven.

– Jeg tror skien kom borti staven. Da brakk staven og der lå jeg på magen. Da ble jeg så sint at jeg slo tiil den ene staven med den andre staven, sa Sundby til NRK.

– Har ingen god forklaring

En mer positiv Northug ble slått ut i kvartfinalen, men deppet ikke selv om også han fikk stavtrøbbel tidlig i heatet. Før første bakke knakk den regjerende verdensmesteren fra 2015-sprinten i Falun staven. Selv om tempoet ikke var all verden, rakk trønderen aldri frem til teten.

– Jeg har ingen god forklaring. Jeg følte staven var veldig kort, så da ble jeg gående med en stav inn mot første bakke. Det litt for tungt, sier han.

– Prologen var bra, der bruker jeg å være seig. Heat passer meg bedre og stavbrekk kunne jeg ikke gjort så mye med. Jeg fikk to gode gjennomkjøringer, så får jeg lade kanonen til neste uke, fortsatte Northug til NRK.