Franske skistjerner i sjokk etter terroren

Terroren markeres med ett minutts stillhet på Beitostølen.

Preget stemning: Flere franske løpere er på plass på Beitostølen under den norske sesongåpningen. – Vi ble sjokkert over det vi fikk høre i dag tidlig, sier fysioterapeut Matthias Forestier (i midten).
  • Birger Løfaldli

BEITOSTØLEN: Flere av de beste franske skiløperne er i dag på plass under den norske sesongåpningen på Beitostølen.

Deriblant langrennsstjernen Maurice Manificat og verdens beste skiskytter Martin Fourcade.

Både Fourcade og Manificat skal måle krefter mot blant andre Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug på dagens 15-kilometer.

Våknet til sjokknyheten

Stemningen i den franske leiren var sterkt preget av nattens terrorangrep da Adresseavisen var innom den franske smøretraileren lørdag formiddag.

— Vi er så triste. Hele laget er fryktelig triste. Vi har så mange spørsmål, men ingen svar, sier den franske fysioterapeuten Matthias Forestier.

Han forteller at den franske troppen ble kjent med terrorhandlingene først da de våknet i dag tidlig.

Les også

Alle idrettsarrangement i Paris avlyses

— Kun informasjon fra nett

— Vi har pratet mye om dette i dag tidlig. Vi har bare informasjon fra nettet, og vi har så mange spørsmål, gjentar Forestier.

— Vi ble sjokkert over det vi fikk høre i dag tidlig, legger han til.

Ved 11-tiden lørdag formiddag var 128 bekreftet drept og 200 såret etter det verste angrepet på Paris i moderne tid.

Les også

Tyske landslagsspillere overnattet på stadion i Paris

Skal delta

Forestier sier at det ikke har vært tvil om de franske løperne skal delta på dagens renn på Beitostølen.

— Selvsagt vil de delta, men samtidig tenker vi mye på det som har skjedd, sier han til Adresseavisen.

I forkant av lørdagens to langrenn på Beitostølen var det ett minutts stillhet i forbindelse med terroranslagene i Frankrike.

Skipresident Erik Røste skal også si noen ord før rennstart. Røste var tidlig lørdag også innom den franske smørebussen med en blomsterhilsen. Både det franske langrennslandslaget og det franske skiskytterlandslaget er på plass på Beitostølen, ifølge NTB.

– Jeg ville på vegne av Norges Skiforbund uttrykke vår dypeste medfølelse for det meningsløse som er skjedd i Paris, der helt uskyldige mennesker er blitt rammet. Jeg spurte også om det var greit at vi tok ett minutts stillhet før start, og det satte de veldig pris på, sier skipresident Røste til NTB.

– Jeg vil uttrykke vår dypeste medfølelse til den franske troppen og det franske folk. Vi er én familie. Det som rammer dere, rammer oss, sa Røste på ski- og skiskytterstadion på Beitostølen