Langrenn

Tidligere langrennsløper Vibeke Skofterud (38) omkom i vannscooterulykke

Vibeke Skofterud ble 38 år gammel.

  • NTB

Det var Vibeke Skofterud, tidligere landslagsløper i langrenn, som søndag ble funnet død etter vannscooterulykken i Arendal.

Skofterud ble 38 år gammel.

– Kvinnen er nå identifisert, og det er den 38 år gamle Vibeke Skofterud som er den omkomne. Familien er orientert, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker i Agder politidistrikt i en pressemelding.

Politiet meldte om hendelsen like før 12.30 søndag.

– Den omkomne ble først meldt savnet klokken ett natt til søndag. Hun ble i 11.30-tiden i dag funnet på øya St. Helena i Hovekilen og erklært død på stedet av lege fra luftambulansen. Det var da en vannscooter ved holmen, og alt tyder på at dette var en vannscooterulykke, sier Alsaker.

Les også

Slik var Vibeke Skofteruds langrennsliv

Sorg

Vibeke Skofterud var i mange år i verdenseliten i langrenn. Hun la opp i 2015. Hennes største meritter som idrettsutøver var OL-gull i stafett fra 2010 og to VM-gull i stafett (2005 og 2011).

– Dette er bare bunnløst tragisk. Mine tanker går til de aller nærmeste vennene og familien. Det blir som et sort hull der verden raser sammen, sier Vidar Løfshus, landslagssjef i langrenn, til NTB.

Han jobbet med Skofterud i flere år mens hun var aktiv landslagsløper.

– Vibeke var først og fremst en løper med gode resultater. Og så har hun vært en fargeklatt, en livsglad jente som alltid har bydd på seg selv og vært positiv.

Les også

Marit Bjørgen: – Jeg skjelver, er i sjokk og fullstendig lamslått

Stoppet av skader

I 2012 gikk Vibeke Skofterud til topps i langløpet Vasaloppet som første norske kvinne. Hun tok også et individuelt NM-gull i sprint i 2002 og hadde 15 pallplasser individuelt i verdenscupen.

Etter at Skofterud ga seg i landslaget i 2014, skulle hun satse på langløp, men skader og sykdom gjorde at hun ikke gikk flere skirenn. I OL sist vinter var hun en del av Eurosports ekspertteam i Pyeongchang.

Les også

Slik reagerer langrennsmiljøet på Vibeke Skofteruds bortgang

Årsaken til den tragiske vannscooterulykken er foreløpig ikke avklart. En lokal hytteeier NTB har snakket med, sier at det var usedvanlig dårlig vær og sikt ved ulykkesstedet lørdag kveld.

Politiet opplyser at de søndag ettermiddag jobber på ulykkesstedet og gjør tekniske undersøkelser.

(©NTB)

Les mer om

  1. Vibeke Skofterud
  2. Langrenn