Langrenn

Chris Jespersen: - Jeg burde vist meg mer frem

  • Magnus Wikan

- Jeg må gå en del skirenn for å vise at jeg er god nok. Om jeg ikke går Tour de Ski går jeg glipp av mange sjanser til å gjøre nettopp det, sier Chris Jesperen. Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix

Chris Jespersen (30) tror han er avhengig av å gå Tour de Ski dersom han skal nå OL-drømmen.

I løpet av helgen på Lillehammer, har Chris Jespersen fra Skånevik befestet sin posisjon blant langrennseliten. Under lørdagens 15 kilometer i klassisk stil gikk han inn til en solid åttendeplass, mens han på gårsdagens stafett var en viktig bidragsyter til at Norges annetlag slo Norges førstelag.

Likevel føler ikke Jespersen at han fikk vist seg nok frem.

— En plassering blant de ti beste er selvfølgelig bra, men jeg skulle gjerne ha slått enda flere nordmenn. Og på stafetten snødde det så mye at det var umulig å vise seg frem , sier Jespersen.

Les også

Gjemte seg på rommet for å gråte

Få sjanser

Han står utenfor landslaget, og er en av mange norske langrennsløpere som konkurrerer om en plass i OL-troppen på nyåret.

At hele tre norske lag var blant de fire beste på stafetten i Lillehammer understreker bare konkurransen. Jespersen, som ble utelatt fra VM-troppen i fjor, vet at nåløyet er trangt, og for ham er hvert løp før landslagsledelsens endelige uttak like viktig. Sjansene han har til å vise seg frem er få. Neste helg skal han gå tremilen i Davos, men etter det løpet tar han juleferie.

— Om jeg takler høyden og beholder formen fra denne helgen, så har jeg gode muligheter til å gjøre det bra der, sier Jespersen.

Det er han nesten avhengig av. Rennet i Davos er det siste før Tour de Ski, og etter det beintøffe etappeløpet gjenstår det kun to distanserenn før de olympiske lekene i Sotsji.

— Jeg er giret

Derfor tror Jespersen at han er avhengig av å gå Tour de Ski om han skal være aktuell for en OL-tropp.

— Jeg må gå en del skirenn for å vise at jeg er god nok. Om jeg ikke går Tour de Ski går jeg glipp av mange sjanser til å gjøre nettopp det, sier langrennsløperen fra Sunnhordland.

I fjor følte han seg så sikker på en plass i VM-troppen at han droppet den to uker lange konkurransen, men i år tar han ingenting for gitt.

— Jeg er giret på å gå hvis jeg får sjansen, sier Jespersen.

- Har du fått noen signaler fra langrennsledelsen om at du skal gå?

— Vi har ikke snakket så mye om det ennå. Jeg har bare sagt at jeg ønsker å være med, sier 30-åringen, som tror konkurranseformen kan passe ham bra.

— Jeg behersker jo begge stilartene, så jeg kan nok hevde meg i sammendraget. Det er bare sprintene jeg sliter med, sier han.

Røthe fikk svar

En som ganske sikkert skal gå Tour de Ski, er Sjur Røthe. Vossingen, som har slitt i verdenscuprennene til nå, viste oppløftende takter på stafetten. Han gikk tredjeetappen på Norges annetlag, og hang tilsynelatende enkelt med på kjøret til russiske Aleksandr Legkov og verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby. Etter rennet var Røthe godt fornøyd med at formen virker å være tilbake.

— Lørdag var en helsvart dag i sporet, så det var godt å få en bekreftelse på at jeg ikke er helt ute av form, sier Røthe.

Han har det siste året vært en betrodd mann på tredjeetappen på Norges førstelag, men 25-åringen var ikke bitter etter å ha blitt vraket fra oppgaven.

— Martin Johnsrud Sundby har skøytet bedre enn meg i år, så at det var han som fikk gå, var egentlig helt greit. Jeg var glad for at jeg i det hele tatt fikk gå på annetlaget, sier Røthe, som håper det blir et engangstilfelle.

— Neste stafett er vel OL-stafetten. Da skal jeg gå tredjeetappen.

Les mer om

  1. Chris Jespersen