Langrenn

Oppgitt Johaug-trener: – Svaret burde vært her allerede. Vi har ventet lenge

Pål Gunnar Mikkelsplass forteller at skistjernen er i veldig god form.

Therese Johaug må vente til tirsdag på CAS-dommen. Foto: Berit Roald, NTB scanpix

  • Nicholas Bergh
  • Mette Bugge
    journalist

Therese Johaug (29) trodde hun skulle få svaret fredag. Men etter at CAS informerte om en ny utsettelse, må hun i stedet vente til tirsdag. Da får skistjernen vite om hun får gå i OL.

Johaugs trener Pål Gunnar Mikkelsplass er kritisk til CAS etter utsettelsen.

– Da jeg hørte at dommen blir endelig på tirsdag, tenkte jeg at svaret burde vært her allerede, sier Johaugs trener Pål Gunnar Mikkelsplass til Aftenposten.

– Vi har ventet lenge. I den store sammenhengen betyr ikke noen få ekstra dager så mye, men vi ser frem til en endelig avgjørelse og det å få et konkret svar, fortsetter han.

Aftenposten har bedt CAS om en begrunnelse på de mange utestengelene, men har foreløpig ikke fått svar.

I denne saken kan du lese hva en tidligere CAS-dommer tror kan være årsaken til utestengelsene:

Les også

– Det er antagelig behov for å sikre alt

Therese Johaug har engasjert Pål Gunnar Mikkesplass som trener. Her er duoen sammen i 2012. Foto: Mette Bugge

Tror Johaug lider

TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset tror Johaug lider nå.

– Ja, jeg tror det er en kjempepåkjenning å få slike utsettelser, selv om det bare er noen ekstra dager. Nå blir det enda mer usikkert. Alle som venter på en avgjørelse, vet at denne ventetiden er verst. Det er kjedelig at det drar slik ut, sier Hjelmeset, som selv har fem VM-gull fra sin aktive karrière.

– Hva sier magefølelsen din?

– Jeg har tenkt mye på det i dag. Jeg greier ikke å komme frem til om det er bra eller dårlig. Hvis disse forståsegpåerne i CAS hadde vært enige, hadde svaret kommet for lenge siden, sier Hjelmeset, før han legger til:

– Det som er fint i dette, er at det ikke dermed er sagt at det blir en strengere dom. Det kan like gjerne bli en mildere dom.

Odd-Bjørn Hjelmeset tror Therese Johaug lider etter nok en CAS-utsettelse. Foto: Ned Alley, NTB scanpix

Roser Johaugs form

Johaug engasjerte Mikkelsplass som trener i desember. Sammen har de kjørt sitt eget opplegg i over et halvt år - i håp om at Johaug vil kunne kjempe om medaljer i OL.

– Jeg kan si at formen er betryggende. Den er bra til å være på denne tiden av året. Den er faktisk veldig bra, og har vært det over lang tid, sier Mikkelsplass.

Han er for øyeblikket hjemme i Buskerud. Snart slutter han seg imidlertid til Johaugs høydeopphold i Seiser Alm. Johaug skal være i høyden i 20 dager, før hun vender tilbake til Norge i begynnelsen av september.

Les også

Svensk skistjerne: - Dopingskandalene kunne ikke ha skjedd i Sverige

– Skal bli deilig å få henne tilbake

Tirsdag får vi også vite når Johaugs soloprosjekt får sin slutt.

– Det skal bli deilig å få henne tilbake i troppen, sier landslagstrener Roar Hjelmeset i en kort kommentar.

Therese Johaug er blitt ilagt en dom på 13 måneder av domsutvalget i Norges idrettsforbund. Årsaken er at hun testet positivt på det forbudte stoffet clostebol i forkant av forrige sesong.

FIS anket imidlertid dommen til CAS. Dersom tirsdagens dom medfører en utestengelse på inntil 15 måneder, får Johaug delta i OL i Pyeongchang.