Langrenn

Finsk knockout på Bjørgen i Lahti

Marit Bjørgens utrolige statistikk lever fortsatt.

Marit Bjørgen knep en pallplass i Lahti søndag.

Finske Krista Pärmäkoski utklasset konkurrentene i verdenscuprennet over 10 kilometer klassisk i Lahti søndag. Marit Bjørgen knep en pallplass.

Pärmäkoski vant rennet med 20,9 sekunder og opplevde sin største dag i verdenscupen.

At triumfen kom på hjemmebane gjorde bare dagen enda mer fullkommen.

– Det var så hardt der ute. Samtidig føltes det ut som om noen måtte gå virkelig fort for å slå meg i dag. Fantastisk følelse, sa Pärmäkoski etter målgang.

Russiske Natalija Neprjaeva avsluttet voldsomt og tok andreplassen i en sekundstrid med Marit Bjørgen og Kerttu Niskanen.

Les også

  1. Norsk jubel i Finland. Falla parkerte svenskene i finalen

  2. Klæbo best i Lahti-prologen - de norske kvinnene langt bak

Krista Pärmäkoski vant på hjemmebane.

Bjørgen kom 5,8 sekunder for sent til å ta andreplassen, men hadde samtidig bare tre tideler til gode på Niskanen i kampen om den siste plassen på pallen.

Dermed har Bjørgen fortsatt sin gode statistikk på 10 kilometer klassisk i behold. Langrennsdronningen har vært på pallen i hvert eneste verdenscuprenn på distansen de siste seks årene.

– Pärmäkoski gjorde et veldig sterk løp. Det var ikke noe å gjøre med henne. Jeg er veldig fornøyd med å komme på pallen, sa langrennsdronningen til NRK.

– Kroppen kjentes litt tyngre ut enn i går, så det kostet kanskje litt mye for gamlemor (med sprint). Jeg føler samtidig at formen er god. Det er bare justeringer som skal til, tilføyde hun.

Weng har grepet om kula

Heidi Weng var lenge med i kampen om pallen søndag, men endte til slutt på femteplass. Dermed sanket hun nye verdenscuppoeng og har langt på vei avgjort sammenlagtkampen til sin fordel.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer åtte, mens Thea Krokan Murud og Tiril Udnes Weng endte på henholdsvis 20.- og 23.-plass.

(©NTB)

Les mer om

  1. Marit Bjørgen
  2. Langrenn