Johaug står over renn med håndskade

Therese Johaug melder forfall til verdenscupavslutningen i Sveits på grunn av en betennelse i håndleddet.

IKKE TIL START: Therese Johaug går ikke rennene i sveitsiske Engadin. Her fra gulløpet på 10-kilometeren i VM i Oberstdorf.
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Dette går bra, men jeg må hvile hånden noen dager, sier Johaug i en pressemelding.

32-åringen skulle ha vært til start klokken 15.30 på 10 kilometer fellesstart lørdag, samt 30 kilometer jaktstart søndag.

– Det var noe hun fikk etter VM. Hun har kjent det siden vi kom hit (sveitsiske Engadin) fra Oberstdorf, sier Ole Morten Iversen, landslagstrener, til VG.

Han sier at løpene i Engadin kom litt for tidlig.

– Det er ikke noe alvorlig, men det trengs ro for å bli kvitt det. Ellers er det risiko for at det kan bli noe Therese vil slite med lenge. Derfor var det enkelt å si at hun ikke skulle gå i helgen, sier Iversen.

Les også

Sammenligner Johaug med Waitz og Kristiansen: – Helt der oppe som fenomen

Johaug så ut til å være i sitt livs form under VM i Oberstdorf hvor det ble fire gull på fire løp. Hun var helt suveren på 10-, 15- og 30-kilometeren, og bidro sterkt under stafetten.

– Therese var lei seg her i morges når vi ble enige om at hun ikke skulle gå, men med rådene fra legeteamet var det et enkelt valg, sier Iversen.

– Veldig greit å ikke belaste en skade. Det kan bli langvarig. Det har vi ikke tid til, kun 11 måneder til OL, sier Pål Gunnar Mikkelsplass, Johaugs trener.

Les også

Johaug om farens dramatiske ulykke: – Veldig redd

Neste konkurranse for Johaug er ski-NM del to i Granåsen siste helgen i mars med 30 kilometer. Landslagslege Remi Andersen sier at det ikke skal være noe problem å delta der for Johaug.

– Smertene har gitt seg når Therese ikke staker for fullt, men å ta i konkurranseform ble vi enige om var litt for tidlig. Det er viktig å ta det med ro, så det ikke er en risiko for at det setter seg, sier Andersen.

Han peker på det varme været i VM-byen som en medvirkende årsak til betennelsen.

– Therese brukte litt tynnere hansker enn vanlig og gikk med en annen reim på staven. Med disse forandringene ble det en litt annen belastning, sier Andersen.

Les også

Tidenes klareste VM-seier til rørt Johaug: – Vet at dette livet snart tar slutt

Også svenskenes Frida Karlsson står over rennene i Sveits på grunn av problemer med armen. Hun slo seg etter et fall med Ebba Andersson og Heidi Weng på VM-tremila.

– Det kjennes ikke verdt å risikere noe i helgen. Jeg har hvilt armen, og gått med en stav de siste dagene. Det ble litt for få dager denne gangen, sa Karlsson.