Linn Svahn vant i Tour de Ski: – Hun gikk smart

Linn Svahn (21) var smartest og tok seieren på en fantastisk 10 km fellesstart i Tour de Ski. Hun gikk overraskende fra Frida Karlsson (21).

Dermed har Svahn vunnet de to første distansene av Tour de Ski.

– Jeg hadde Linn som outsider. Det var fantastisk artig å se. Hun var veldig rolig underveis og ble ikke stresset selv om Frida fikk ei luke, sier Marit Bjørgen på TV 2-sendingen.

– Linn gikk veldig rolig på ski. Hun lå bak og sparte seg. Hun visste at hun var den beste spurteren. Hun gikk smart.

Bjørgen tviler på om Linn Svahn kan kjempe totalseieren i Tour de Ski.

– Men hun har selvtilliten og tryggheten nå. Hun har en god følelse og kan være en outsider sammenlagt. Presset er på Frida og Ebba.

Les også

Drama bak Svahn: Lampic ble disket

– Planen var å være rolig de to første rundene og se hva som skjedde. Jeg prøvde å bruke minst mulig energi. Da én runde gjensto, sa jeg til meg selv, «jeg må vinne i dag». Og det gikk, sier Linn Svahn i et intervju vist på TV 2.

– Jeg trodde ikke den første distanseseieren min skulle komme allerede nå.

«Verdens beste Karlsson» lå i tet nesten hele veien, men Jessica Diggins hang seg på da svensken prøvde å stikke på den tredje av de fire rundene.

På den siste runden ble syv løpere liggende sammen. I en utrolig spennende spurt vant Svahn foran Julia Stupak, Jessica Diggins og med Frida Karlsson på 4. plass. Stupak er den tidligere Belorukova.

Linn Svahn vant fredagens åpningsrenn i Tour de Ski - som var sprint. Det mest overraskende var at Frida Karlsson ble nummer tre.

VANT: Linn Svahn etter målpassering lørdag.

På den tredje av de fire rundene økte Frida Karlsson tempoet oppover, og Ebba Andersson var den eneste som fulgte henne, men etter hvert måtte også hun slippe. Men nedover klarte Jessica Diggins å kjøre inn på Karlsson og var bare 0,4 sekunder bak ved siste runding. Etter hvert ble det syv kvinner med i tetfeltet på den siste runden. Karlsson måtte altså nøye seg med 4. plass.

– Frida er nok veldig skuffet. Men det er en lang Tour og mye kan skje underveis, sier Marit Bjørgen på TV 2-sendingen.

66 kvinner og 84 menn stiller til start i Tour de Ski. Norge bestemte allerede 8. desember at de ikke stiller på grunn av corona-pandemien.

Åge Skinstad uttalte på TV 2-sendingen at Therese Johaug trente intervall på Lillehammer sammen med trener Pål Gunnar Mikkelsplass lørdag.