Så mye får VM-sjefene i lønn

Berit Svendsen røper lønnsnivået til den nyansatte ledergruppa.

Toppsjef Berit Svendsen sier hun ikke kan gå ut med de individuelle lønningene til de fem nyansatte VM-sjefene.
  • Johannes Strand

– Vi skal arrangere tidenes ski-VM i den beste skibyen. Da trenger vi de aller dyktigste folka. Vi har fått på plass et knallbra team med bred og mangfoldig erfaring, bakgrunn og kompetanse, sier toppsjef Berit Svendsen.

Denne uka bekreftet styreleder Bård Benum at resten av ledergruppa til ski-VM i Trondheim var på plass.

Disse er: Ingvil Snøfugl (kommunikasjon og samfunnskontakt), Patrik Jemteborn (arrangement og bærekraft), Arne Øvereng (økonomi), Haakon Jensen (marked og merkevare) og Kristin Mürer Stemland (strategi og forretningsutvikling).

– Lederlønningene til de fem VM-lederne er kalibrert opp mot skiforbundets lederlønninger. Vi har sett på lederlønningene fra ski-VM i Oslo i 2011 og indeksregulert dem for å sette riktig lønnsnivå, sier Svendsen.

Hun avslører til Adresseavisen hvilket lønnsnivå de fem andre VM-sjefene ligger på:

– Intervallene på lederlønningene er fra 900 000 til 1,05 millioner kroner. Vi går ikke ut med de individuelle lønningene, ettersom det er en avtale mellom arbeidsgiver som jeg representerer og arbeidstaker.

Styreleder Bård Benum sier at VM-sjef Berit Svendsen ikke mottar noen bonuser for jobben hun gjør: – Berit får kun fastlønn, ingen bonuser.
Les også

– De minnene har brent seg fast. Det var noe som traff meg

Toppsjefen får 1,65 million kroner

Åsne Havnelid var VM-sjef i 2011 (Oslo-VM). Hun fikk en årslønn på 1,1 million kroner, og ble belønnet med en bonus på nesten en halv million kroner etter mesterskapet.

En slik bonus vil ikke Svendsen motta.

– Nei. Berit har kun fastlønn, ingen bonuser, sier Benum.

Da Svendsen ble presentert som VM-sjef i Granåsen, bekreftet styreleder i VM-selskapet Bård Benum at hun vil få en årslønn på 1,65 million kroner.

– Vi har sett på lønnsnivået i lignende jobber i idretten og hva VM-sjefen i 2011 hadde i lønn. Derfor får Berit en lønn som er i tråd med det, begrunnet Benum den gangen.

Svendsen vil fortsatt ha bostedsadresse i Oslo, men skal finne seg en leilighet i Trondheim der hun kan bo når hun jobber i VM-byen.

Styreleder Benum har tidligere bekreftet at VM-selskapet vil betale for leiligheten og reisekostnadene.

Svendsen forteller nå at hun var fullt klar over hva lønna ville bli i nyjobben:

– Som øverste leder er jeg en offentlig person, og jeg visste at lønna mi ville komme ut i pressen. Før jeg fikk jobben hadde jeg søkt opp hva lønna til VM-sjefen fra 2011 var og visste derfor hvilket nivå den ville ligge innenfor.