Bekreftet: I morgen sendes gullhelten hjem fra OL

Simen Hegstad Krügers Sør-Korea-eventyr er over for denne gang.

Simen Hegstad Krüger har levert tre meget solide OL-renn. Nå drar han hjem.

PYEONGCHANG/OSLO: Simen Hegstad Krüger har tatt tre medaljer i årets olympiske leker. To gull og en sølvmedalje er fasiten for sensasjonsmannen fra Oslo.

Nå er lekene over for Lyn-løperen. I morgen tidlig setter han seg på flyet hjem til Oslo.

– Ja, det er planen, bekrefter Krüger.

Etter praktetappen på stafetten var det forvirring rundt om 24-åringen skulle reise hjem eller ikke. Selv åpnet han for å bli igjen om han fikk gå lagsprinten. Landslagstrener Tor Arne Hetland sa at det var bestemt at Krüger skulle hjem.

Nå er det bekreftet: Lyn-gutten setter seg på flyet og forlater OL mandag.

– Simen reiser hjem, sier sprinttrener Arild Monsen til VG.

Også Krüger selv bekrefter det når Aftenposten møter han på hotellet søndag kveld, koreansk tid:

– Jeg skal hjem nå. Det gleder jeg meg til, sier Krüger.

Les også

Klæbo etter kanonavslutningen: – Til tider kjentes det ut som en søndagstur

Åpnet for å bli likevel

Søndagens stafett ble nok en maktdemonstrasjon fra Krüger, som fra før i lekene har gull på 30 kilometer og sølv på 15 kilometer.

Hegstad Krüger ble sendt ut på sin etappe på stafetten søndag hele 32 sekunder bak Aleksej Tsjervotkin.

Men så gjorde Krüger et ellevilt løp. Han hentet inn halvparten av forspranget på den første av de tre rundene. Da han sendte Johannes Høsflot Klæbo ut på den siste etappen, var Russland distansert med over 15 sekunder. Kun Frankrikes Clément Parisse hadde klart å holde følge med Krüger.

Krüger tok altså gullet på 30-kilometer med skibytte. I tillegg har han tatt sølv på 15 kilometer fristil. Formen er det med andre ord ingenting å si på.

I intervjuer etter løpet sa Krüger det kunne være aktuelt å bli igjen for å gå flere renn dersom trenerne ønsket det. Slik blir det altså ikke, Krüger skal hverken gå lagsprinten eller søndagens 50 kilometer klassisk.

Les også

Hegstad Krüger hylles før stafetten: – Fordel at han ikke var barnestjerne

Landslagstreneren bekrefter

Krüger åpnet altså for å bli om han fikk muligheten på lagsprinten etter løpet. Landslagstrener Tor-Arne Hetland hadde en litt annen versjon. Han sa det var Hegstad Krügers eget valg å reise hjem.

– Han hadde lyst til å reise hjem i morgen. Vi spurte han om vi skulle endre billetten, da sa Simen at «Nei, jeg reiser hjem», forklarer Hetland.

– Er ikke det litt dumt? Han har jo lagd mye moro til nå i OL.

– Ja, han har laget mye moro. Det kommer ganske morsomme ting i slutten av sesongen også. En klassisk femmil er et helt annet løp enn det har vært til nå i OL.

Har du fått med deg Marit Bjørgens kostholdsråd?:

Les også

I 2009 endret Marit Bjørgen kostholdet. Forandringen er blitt enda viktigere de siste årene.

– Spesielt

Tidligere langrennsløper Vibeke Skofterud stusset etter stafetten over at Krüger tilsynelatende skulle reise hjem mandag - noe som nå altså er blitt bekreftet.

OL-vinneren jobber for tiden som ekspertkommentator for Eurosport.

– Det er spesielt at Simen skal sendes hjem. Han er i kjempeform og kan prestere i alle rennene han får gå, både i klassisk og fristil, sa Skofterud på direkten etter at OL-gullet var sikret.

Hun håpet at vi likevel ikke hadde sett det siste av Hegstad Krüger i årets leker.

– Jeg håper vi får se ham på femmila også. Med tanke på teamsprinten vil jeg ikke avskrive ham, men jeg tror at Martin Johnsrud Sundby er bedre kvalifisert på den øvelsen.