Langrenn

Bjørgen-seier etter drama: Slo landslagsvenninnen med 0,2 sekunder

Sikret sitt 23. NM-gull etter sekundstrid med Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Marit Bjørgen under fredagens 10 kilometer.
  • Sindre Trygsland
  • Erlend Nesje
    Journalist

GÅSBU/OSLO: Torsdag tok Marit Bjørgen sin første sprinttriumf på nesten tre år. Fredag sikret hun sitt 23. NM-gull da hun slo Astrid Uhrenholdt Jacobsen i en ekstremt spennende duell i Gåsbu.

Etter å ha ligget bak ved første passering, økte Bjørgen tempo, men det var Uhrenholdt Jacobsen som ledet ved samtlige passeringer – utenom den siste og avgjørende.

Les også

Klæbo er en tikkende bombe for skiforbundet

Sekundstrid

På oppløpet var det voldsom spenning om hvor NM-gullet skulle ende. Til slutt endte det med seier med 0,2 sekunder for Bjørgen.

– Jeg trodde hun slo meg fem meter før mål der. Det var veldig jevnt, sier Marit Bjørgen i et intervju vist på NRK.

– Jeg burde tatt dette. Jeg startet bak henne og hadde tidene å gå på. Men hun er rett og slett for sterk, sier Uhrenholdt Jacobsen om vinneren.

Bronsen gikk til Ragnhild Haga. Hun endte 21,3 sekunder bak Bjørgen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen viste god OL-form.

I OL-form

Selv om gullet glapp, kan Astrid Uhrenholdt Jacobsen være fornøyd med å ha vist solid OL-form på distansen hun gjerne vil gå i Sør-Korea om cirka en måned.

– Jeg synes kroppen fungerer bra. Jeg har sagt på treningene jeg har hatt etter Tour de Ski at jeg føler jeg går fort, sier hun til NRK.

Om egne muligheter til å bli tatt ut til OL vil hun ikke si for mye.

– Det er heldigvis ikke jeg som skal avgjøre det. Jeg har i hvert fall bra stigning og har gått bedre og bedre etter hvert i sesongen, sier hun.

Les mer om

  1. NM
  2. Marit Bjørgen