Langrenn

- Jeg har ikke fått avtalen ennå

Mens Petter Northug kom i landslagsantrekk, hadde Chris Jespersen nøytrale klær da han reiste til Kuusamo.

Petter Northug (til venstre) kom til Finland i landslagsantrekk onsdag kveld. Det gjorde ikke Chris Jespersen, som ennå ikke har signert representasjonsavtalen.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

KUUSAMO (adressa.no): Årsaken er at han ennå ikke har signert representasjonsavtalen med Skiforbundet.

Petter Northug kom strippet for Coop-klær da han onsdag kveld landet på flyplassen i Kuusamo. Etter lang tid med diskusjoner, signerte han i god tid før verdenscupåpningen representasjonsavtalen med Norges Skiforbund.

Satser utenfor landslaget

Den må alle ikke-landslagsløpere undertegne før de kan gå verdenscup eller mesterskap.

Som Northug satser også Chris Jespersen på siden av landslaget. Han hadde derimot ikke et eneste tøy fra landslaget på seg.

— Jeg har ikke fått avtalen ennå, sier han til adressa.no.

- Har fått den på email

Langrennssjef Åge Skinstad gir denne begrunnelsen på at Jespersen i går kunne reise til verdenscupstarten uten landslagsantrekk:

— Han har fått tilsendt avtalen på email. At han ikke hadde landslagsklær, skyldtes at han var sistemann som ble tatt ut. Vi visste for lenge siden at Petter skulle gå.

Skinstad poengterer at Jespersen må signere avtalen før han kan stille til start.

Rønning tror på Sundby

Northug ble møtt av et stort pressekorps på flyplassen i Kuusamo, men ønsket ikke å gi noen kommentarer. Som han så ofte tidligere har gjort, satte han alle de andre landslagsløperne i skyggen da han ankom Finland.

Under helgas verdenscupåpning er han derimot ikke favoritt. Eldar Rønning tror Martin Johnsrud Sundby blir Norges sterkeste kort på herresiden.

— Jeg er spent på hvordan Petter gjør det. Han viste god form på skøyteløpet på Beitostølen, sier Rønning til adressa.no.

PS! Sent onsdag kveld opplyste langrennssjef Åge Skinstad til adressa.no at både Chris Jespersen og Kari Vikhagen Gjeitnes, som begge satser utenfor landslag, hadde signert representasjonsavtalen.

Les mer om

  1. Petter Northug