Svensk stjerne om Tour-krangelen: - Holdt på å bli slåsskamp

Hadde lyst til å gi norsk konkurrent «en på trynet».

Calle Halfvarsson (til venstre) og Petter Northug (til høyre) har kommet med mange stikk til hverandre.
  • NTB

Svenske Calle Halfvarsson hevder han ikke tar seg nær av Petter Northugs stadige verbale stikk, men Simen André Sveen kunne fort fått seg «en på trynet» under Tour de Ski.

Det var etter den nest siste etappen av Touren at Halfvarsson mente han ble plaget av «en eller annen nordmann» underveis. Det viste seg å være Sveen, og Halfvarsson sier den da relativt ukjente langrennsløperen gikk for langt.

— Jeg hadde nok med de dårlige skiene jeg hadde den dagen. Jeg gjorde alt for å ta igjen de foran meg, og så kommer han og drar meg i staven. Det gjorde at jeg tapte enda mer. Dessuten hadde han dyttet på meg tidligere i løpet, sier Halfvarsson til Expressen.

Svensken sier det fort kunne blitt slåsskamp i sporet.

— Det var ganske nære. Hadde det vært ishockey, ville hanskene blitt kastet, sier han.

I motsetning sier Halfvarsson at han liker Northug og hans verbale krumspring. Under Tour de Ski sa Halfvarsson at han kunne spurtslå Northug. Da fulgte nordmannen opp med å si at svensken levde i en drømmeverden.

— Han er morsom. Det er mange som lar seg irritere av Petter, men jeg liker det han holder på med. Han setter farge på langrennssporten. Jeg bare ler. Han er ikke en slem person, det er mer skøyeraktig, sier han.

Northug har ertet på seg svenskene i årevis, men Halfvarsson sier de to har mye til felles.

— Vi er veldig fotballinteresserte begge to, og han er ertende, akkurat som meg. I konkurranse er vi nok ganske forskjellige, men utenom er vi like. Jeg tror vi kunne blitt gode kompiser om vi bodde på samme sted, sier han. (NTB)