Langrenn

Finsk langrennsløper sammenligner Norges Skiforbund med Russland

Landslagssjefen er oppgitt over Aino-Kaisa Saarinens utspill.

Aino-Kaisa Saarinen er forundret over hemmeligholdet i Norges Skiforbund.

Aino-Kaisa Saarinen sammenligner Marin Johnsrud Sundbys utestengelse med det nylig avdekkede statlige dopingprogrammet i Russland. Det overrasker ikke landslagssjef Vidar Løfshus.

Den finske jenta fyrte løs da hun kommenterte saken overfor avisen Ilta-Sanomat onsdag kveld.

— Det norske skiforbundets virksomhet minner nesten om det de holder på med i et av våre naboland. Det ser ordentlig ut som sterk forbundspåvirkning når de tar ansvaret for en idrettsutøvers dopingbruk, sier Saarinen til avisen.

 1. Les også

  Sundby: - Jeg frykter å bli stemplet som en doper

 2. Les også

  Bjørgen bruker selv astmamedisin: - Jeg støtter Martin

Forundret over hemmelighold

— Det er på tide at jeg skaffer epostadressen til Saarinen, så jeg kan sende henne noe info. De må huske på at vi har vært åpne fra dag én, og Martin sa på testene hva han hadde brukt, sier Løfshus til NTB.

UTESTENGES: Martin Johnsrud Sundby er utestengt i to måneder etter bruk av astmamedisin.

Sundby har blitt utestengt i to måneder for feil astmamedsinbruk under sesongen 2014/2015. Dermed er nordmannen klar igjen til kommende sesong. Den finske jenta lurer på hvorfor saken ikke ble offentliggjort før dommen i Idrettens voldgiftsrett (CAS) var klar.— Det er utrolig at det blir holdt hemmelig hele veien til CAS. Ingen hadde hørt om det her. Jeg kan si at dette er et spørsmål om forskjellsbehandling som jeg ikke har støtt på tidligere, fortsetter den tidligere verdensmesteren.

Brukt medisin selv

— Sånn er prosedyren, svarer en oppgitt Løfshus på det.

— Saken er svart og hvit. Det er doping eller ikke, positiv test eller ikke. Det eksisterer ingen gråsone. Alle som kan lese kan lese reglene.

— De prater bare av uvitenhet, kontrer den norske landslagssjefen.

Ilta-Sanomat skriver også at Saarinen selv har brukt astmamedisin med salbutamol i løpet sin karriere. Hun sluttet imidlertid å ta medisinen da hun ble gravid.

Den finske utøveren er ikke den eneste som har reagert på Sundbys astmamedisinbruk. Den polske langrennsprofilen Justyna Kowalczyk har på sin twitterprofil videreformidlet flere artikler der Martin Johnsrud Sundby blir avslørt for brudd på dopingbestemmelsene.

Selv skriver hun følgende: «Er det ikke slik at han etter det positive dopingtestresultatet, burde vært suspendert til endelig avklaring av saken?» (©NTB)

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5