Johnsrud Sundby om Emil Iversen: - Han ser helt vill ut

Verdenscuplederen er imponert over skikometen fra Meråker.

ÅRETS STJERNESKUDD: Emil Iversen starter bare 24 sekunder bak Sergej Ustiugov på kveldens jaktstart i Quebec City. Verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby gleder seg over trønderens prestasjoner.

QUEBEC CITY: Fredag kveld imponerte Emil Iversen kraftig både i prologen og kvartfinalen under sprinten i Ski Tour Canada. Etter løpet innrømmet 24-åringen at han ikke ga alt i semifinalen.

I stedet for å slite seg ut i jakten på en finaleplass, tok han det rolig og sparte krefter til jaktstarten i kveld.

— Jeg har allerede en etappeseier i touren, så det var ikke så viktig nå. I morgen går jeg for etappeseier. Det handlet mest om å komme til semifinalen, forklarer Iversen sent fredag kveld norsk tid.

Les også

Rasende Krogh kastet stoler i sinne etter sprinten

Imponert Sundby

Martin Johnsrud Sundby, som på forhånd var favoritt til å vinne Ski Tour Canada, ligger nå godt over to minutter bak sammenlagtleder Sergej Ustiugov. Røa-løperen er på femteplass. Fredag kveld gikk han inn til 13. plass på sprinten.

Han er imponert over det Emil Iversen har prestert.

— Han ser helt vill ut, sier Sundby til Adresseavisen.

Etter tre etapper på fire dager føler ikke skikometen fra Meråker seg spesielt sliten.

Les også

Denne kvinnen gjør Northug-rivalen sint

Skal gå ut for fullt

— Det kjennes bra ut. Det var i prologen jeg skulle vise om jeg fortsatt var pigg, og da gikk jeg kanskje min beste prolog noen sinne. Det var det som var viktig i dag.

I kveld har han ingen plan om å ta det rolig for å spare krefter.

— Jeg skal gå 15 kilometer alt jeg klarer. Jeg ser for meg at Ustiugov går ut først og dunker på. Jeg og Petter har en plan om å samarbeide, sier Iversen.

Så svakhetstegn

Ustiugov går ut 16 sekunder foran Northug og 24 sekunder foran Iversen.

Petter Northug, som ble nummer fire fredag kveld, mener han så svakhetstegn på russeren i finalen.

— Han er sterk, men jeg var egentlig fornøyd med finalen, for da viste han svakhetstegn. Han var stiv på slutten og det kan være en fordel for oss i morgen, sier Northug.