Langrenn

Renate Tjetland: - Jeg ble altfor reservert

Renate Tjetland endte som nummer to på sprinten i fjor, i kveld røk hun ut i kvartfinalen.

Renate Tjetland var skuffet over at hun ble slått ut i kvartfinalen i kvinnenes sprintkonkurranse.
  • Svein Hagen

Både hun selv og omgivelsene rundt henne hadde forventninger til å komme seg videre fra kvartfinalen i sprintkonkurransen. Det gikk ikke slik hun hadde håpet på, og med en fjerdeplass i sitt heat var Blinkfestivalen over for hennes del.

— Jeg er forferdelig skuffet over at jeg ikke klarte å prestere bedre enn dette her i Sandnes. Jeg må si at jeg hadde stor tro på at jeg skulle komme meg videre, men ble altfor reservert i min gåing og var i realiteten sjanseløs på å gå videre, sier en meget skuffet Ålgård-utøver.

Fikk ikke teknikken til å stemme

I fjor overrasket hun både seg selv og alle andre da hun gikk seg inn til en andreplass i finalen. Derfor ble kveldens nedtur ekstra tung for henne.

— Jeg vil på ingen måte skylde på forholdene, men jeg merker at når det er glatt så får jeg ikke teknikken til å stemme like godt som når det er tørr og fin asfalt, forklarer hun.

Hun mener selv at formen er ganske brukbar til tross for at hun ikke har fått trent så bra som hun ønsket seg i mai og juni.

Håper å slå tilbake i Trondheim

— Jeg har i grunnen følt meg en del syk i perioder, noe som har ført til at det har blitt litt variabelt i forhold til hva jeg har kunnet trene, sier Renate Tjetland.

Nå håper hun at de neste tre ukene blir veldig bra treningsmessig, ikke minst håper hun å få gjennomført en solid periode med mengdetrening.

— Toppidrettsuken i Trondheim 18.-20. august er mitt neste mål i forhold til konkurranser. Der håper jeg å vise mye bedre igjen enn det jeg har gjort i de to konkurransene mine her i Sandnes sentrum. Litt motgang og nedtur skal jeg takle greit, understreker hun.

Les også

  1. Northug: - Det holder å være kongen av Mosvik

  2. - Dette var skikkelig oppløftende

  3. - Et skikkelig blodslit