Marit Bjørgen nådde ikke opp i idrettens «Oscar»-utdeling

Etiopiske Genzebe Dibaba tok prisen for årets kvinnelige utøver.

FIKK IKKE PRISEN: Marit Bjørgen nådde ikke opp under utdelingen i Kina.

Det ble ingen pris for Marit Bjørgen under onsdagens utdeling av de prestisjetunge Laureus-prisene i Shanghai i Kina.

Bjørgen var nominert til årets kvinnelige utøver, sammen med tennisspillerne Serena Williams og Li Na, kulestøteren Valerie Adams, alpinisten Tina Maze og friidrettsutøver Genzebe Dibaba.

VANT IDRETTENS «OSCAR»: Etiopiske Genzebe Dibaba. Her fra innendørs-VM i fjor.

Det var etiopiske Dibaba som tok seieren i kvinneklassen. 24-åringen er regjerende verdensmester innendørs på 3000-meter og holder verdensrekorden på distansen innendørs. Hun har også de samme merittene på 1500-meter.

Ronaldo ble slått

Cristiano Ronaldo var nominert til prisen som årets mannlige utøver, men det var serberen Novak Djokovic som tok seieren. Tennisspilleren topper verdensrankingen og vant både French Open og Wimbledon i fjor.

Lewis Hamilton, Renaud Lavillenie, Marc Marquez og Rory McIlroy var de øvrige nominerte i klassen.

Les også

Onsdag kan Marit Bjørgen vinne «idrettens Oscar»

Tyskland beste lag

Det er seks nominerte i de forskjellige kategoriene årets mannlige utøver, årets kvinnelige utøver, årets lag, årets gjennombrudd, årets comeback, årets funksjonshemmede utøver og prisen for action-sport. Panelet som stemmer frem de nominerte og vinnerne er velrenommerte sportsjournalister— og redaktører fra hele verden.

Under utdelingen vant Tysklands fotballandslag prisen for beste lag i 2014, mens den australske formel-1-kjøreren Daniel Ricciardo vant prisen for årets gjennombrudd. Alan Eustace vant årets action-pris og rugbyspilleren Schalk Burger vant for årets comeback. Tatyana McFadden vant som årets funksjonshemmede utøver.

Den tidligere NBA-spilleren Yao Ming vant seremoniens siste pris for sin sportsånd og sine verdier.

Hedrer de største

The Laureus World Sports Awards blir ofte kalt idrettens «Oscar», og er opprettet for å hedre de aller største idrettsutøverne i verden det foregående året.

Prisen ble delt ut første gang i Monte Carlo i 2000 med Tiger Woods og Marion Jones som vinnere i kategorien årets mannlige/kvinnelige utøvere.

Kun én gang har prisen gått til en vinteridrettsutøver, og det var da alpinisten Lindsey Vonn vant klassen årets kvinnelige utøver i 2011. To nordmenn har vært nominert i en av de ti ulike kategoriene som er en del av prisen. Skiskytter Ole Einar Bjørndalen ble nominert til årets mannlige utøver i 20013. Svømmeren Sarah Louise Rung ble nominert i klassen for beste utøver med funksjonshemning i 2014. Kilder: NTB og Wikipedia