Langrenn

Astrid Uhrenholdt Jacobsen dukket opp i uvant TV-rolle: – Har klart seg kjempebra

NRK-seerne fikk seg en overraskelse lørdag morgen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen jobber for NRK lørdag.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Lørdag sender NRK direkte fra NM-tremilen på Gålå. Da sendingen startet, fikk seerne seg en overraskelse.

Plutselig dukket nemlig landslagsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) opp som sidekommentator og ekspert.

Uhrenholdt Jacobsen bidro med analyser og innspill - sammen med den vante kommentatorduoen Jann Post og Torgeir Bjørn.

Redaksjonssjef i NRK-Sporten Janne Fredriksen forteller at det var planlagt på forhånd at Uhrenholdt Jacobsen skulle brukes som ekspert.

– Vi spurte om hun kunne tenkte seg å være ekspert under NM på Ski, og hun sa ja, sier Fredriksen til Aftenposten mens rennet fortsatt pågår.

Hun forteller også at NRK ikke hadde promotert Uhrenholdt Jacobsens ekspertrolle på noe vis.

Les også

Ordene TV-kameraene fanget opp, avslører Uhrenholdt Jacobsens storsinnede handling

– Har masse kunnskap

Uhrenholdt Jacobsen har blant annet tre VM-gull på samvittigheten. Hun har etter hvert også blitt en legende i NM-sammeheng. I lørdagens sending snakket hun blant annet om hvordan det er å gå i ryggen på Marit Bjørgen.

– Astrid har masse kunnskap om Ski-Norge, og passer fint som ekspert til et NM på Ski, der det er enorm bredde i startfeltet, sier Fredriksen.

Les også

Da treneren så Uhrenholdt Jacobsen på pressekonferansen, innså han hva hun hadde vært gjennom

Uhrenholdt Jacobsen er vikar for NRKs faste ekspertkommentator Fredrik Aukland, som ikke hadde anledning til å være med under NM-helgen på Gålå.

– Vi måtte bare se oss om etter eksperter, og vi tenkte det passet fint, siden Astrid er skadet. Det var bakgrunnen. Vi har ikke gjort noe stort nummer ut av det. Av det lille jeg har hørt, har hun klart seg kjempebra, sier NRK-sjefen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er hentet inn om vikar for Fredrik Aukland (bildet) denne helgen.
Les også

Uhrenholdt Jacobsen har fått påvist hoftebrudd: Står over sesongavslutningen

– Veldig fornøyde med Aukland

I midten av mars fikk Uhrenholdt Jacobsen påvist et lite hoftebrudd, som stammet fra et fall på tremila i Lahti-VM, der hun til slutt tok bronsen. Skaden førte til at hun måtte stå over verdenscupavslutningen i Canada og NM.

Etter planen skal 30-åringen uansett satse mot Pyeongchang-OL neste år. Janne Fredriksen i NRK forteller at det foreløpig ikke er planer om å engasjere Uhrenholdt Jacobsen inn mot flere renn.

– Å vurdere hvilke eksperter vi skal knytte oss til, er en diskusjon vi tar fortløpende. Vi er veldig fornøyde med Fredrik Aukland i den rollen. Grunnen til at Astrid står der, er at Fredrik ikke kan. Men dette gir anledning til å prøve ut et alternativ.

Uhrenholdt Jacobsen har studert medisin paralelt med den fremgangsrike langrennskarrièren. Hun har imidlertid flere ganger måttet sette studiene på vent for å gjennomføre sesongen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi lader opp til seriestarten:

Les mer om

  1. Astrid Uhrenholdt Jacobsen
  2. NRK