Langrenn

Arrangøren spår rekordforhold i Bjørgens avskjedsrenn

Det meldes om mye vind i Skarverennet, men beskjeden fra arrangøren er klar.

Marit Bjørgen er blant langrennsprofilene som går Skarverennet.
  • Sindre Trygsland

Lørdag går det tradisjonsrike Skarverennet mellom Finse og Ustaoset. Over 12.000 løpere er påmeldt, deriblant kjente navn som Marit Bjørgen, Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug. Sistnevnte går riktignok ikke i eliteklassen.

Både Yr og Storm melder om relativt kraftig vind under rennet. Ifølge Yr blir det stiv kuling og 14 m/s på avslutningspunktet på Ustaoset. Det samme gjør Storm.

Les også

Her tar dronning Bjørgen plass på «Game of Thrones»-inspirert trone

Tror på rekordforhold

– Ingen avgjørelse lir tatt før klokken halv 7 lørdag morgen. Det er meldt vind fra nordvest, og da er mye av det i ryggen. Dessuten er mye av det veldig lokale vindforhold. Her kjører vi skirenn som planlagt, sier Jarle Uthus, leder i organisasjonskomiteen, optimistisk.

For selv om det blir mye vind, er det spesielt én ting ved værmeldingen som gjør Uthus glad.

– All vinden kommer bakfra. Det kan faktisk bli løyperekord i år for eliten. Så bra er det, sier han.

Løyperekorden er det Martin Johnsrud Sundby som har. 33-åringen, som også stiller til start i år, gikk det 37 kilometer lange rennet på tiden 1.19,45. I kvinneklassen er den magiske tiden 1.30,19. Den satte Ingvild Flugstad Østberg. Begge rekordene ble satt i 2017-utgaven.

Les også

Ingen Northug-duell for Klæbo

Profiltungt felt

I tillegg til tusenvis av mosjonister, er det altså en profiltung startliste i Skarverennet. Blant kjente utøvere som stiller til start er Ingvild Flugstad Østberg, Marit Bjørgen, Ragnhild Haga, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, tvillingsøstrene Tiril og Lotta Udnes Weng og finske Krista Pärmäkoski.

I herreklassen går altså både Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby. Egentlig skulle også denne sesongens store ener Johannes Høsflot Klæbo gå, men han er fortsatt på ferie og velger å stå over.

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Therese Johaug
  3. Martin Johnsrud Sundby
  4. Petter Northug
  5. Marit Bjørgen