Northug banket alt på TV 2

Snaut 700.000 samlet seg foran TV-skjermen for å følge skikongens eventyrdager i Falun.

Snaut 700 000 fulgte Petter Northug på NRK søndag kveld. Det er flere enn samtlige programmer på TV 2, men klart mindre enn de mest sette NRK-programmene sist uke.
  • Birger Løfaldli

TRONDHEIM (adressa.no): I forrige uke kom det frem at NRK hadde sikret seg dokumentaren «Northugs triumf», som tar for seg skikongens vei fra fylleskandalen i mai i fjor og frem til jubeldagene i Falun-VM.

Dokumentaren er produsert av Globus Media, produksjonsselskapet som har stått bak TV 2-suksessen «Sirkus Northug». Det var imidlertid NRK som sikret seg historien om de eventyrlige dagene i Falun.

Petter Northug tok fire VM-gull i Falun.

Programmet ble vist i beste sendetid søndag kveld.

Les også

NM blir ingen suksess uten Northug-deltakelse

Kraftig slått av «Nytt på nytt»

I dag kom oversikten over seertallene for forrige uke. De viser at 683 000 fulgte «Northugs triumf», hvor hovedpersonen i deler av programmet vandrer rundt i boxershorts i Northugs-teamets hovedkvarter i Falun. Seerne fikk innblikk i tankene til både Petter Northug og hans foreldre rundt det som har skjedd det siste året.

Med snaut 700.000 seere slo «Northugs triumf» alle programmer på TV 2 i forrige uke. Høyest opp på lista hos NRKs konkurrent havnet «Senkveld med Thomas og Harald» med 654 000 seere, foran «Frikjent» og «The Voice».

— Seertallene på «Northugs triumf», som kom opp i nesten 700 000 og med en andel på 39,5 prosent, er vi godt fornøyd med. I tillegg vil dette programmet sannsynligvis få en god nettrating i spilleren til NRK, kommenterer prosjektredaktør Gitte Calmeyer i NRK til adressa.no.

Les også

Mener Northug må gjøre dramatiske endringer

Sykdom stanset Northug

I NRKs oversikt må imidlertid Northug se seg kraftig slått av flere programmer. «Nytt på Nytt» samlet 1 290 000 seere sist fredag, mens 1 141 000 så «Skavlan».

Petter Northug har mer eller mindre avsluttet langrennssesongen. I helga sto han over både Årefjällsloppet og Flyktningerennet på grunn av sykdom. Kun lokale turrenn står igjen før han skal ta fatt på en ny sesongoppkjøring.

Ingenting er foreløpig avklart rundt hans landslagsfremtid, men mye taler for at 29-åringen sier fortsatt nei til landslaget og velger langløp kommende sesong.