Langrenn

Her blir Northug tatt fullstendig på senga

Overrasket av meget spesielt musikkinnslag under VM-gullfest i Trondheim.

  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): Med innbudte gjester på plass i toppidrettssenteret i Granåsen ble Petter Northug mandag kveld hyllet. Som en overraskelse for VM-kongen hadde arrangøren Strindheim hyret inn Mosvik-gruppa «Guttelim», et band Northug under VM røpet at han hentet inspirasjon fra.

Brødrene Anders og Paul Arne Nyborg har laget musikken med de svært spesielle tekstene og fremførte låtene «Mannjpip i pompen» og «Eta Pinni» foran skihelten.

  • Se video øverst i saken!

Slått i klubbmesterskap

Overraskelsen skapte gapskratt i salen og sørget for sirkus også under gullfesten, hvor Northugs sponsorer, hans familie, Strindheim-ledere og sentrale personer fra Trondheim kommune og fylkeskommunen var på plass.

Brødrene Nyborg forteller at interessen for bandet har skutt i været etter at Northug fortalte om dem under VM. Låtene, som ble laget for rundt ti år siden, hadde blitt spilt knapt 10 000 ganger på Spotify før mesterskapet i Falun. Nå er tallet oppe i 206 000. Før sammenkomsten i toppidrettssenteret deltok Northug på Strindheims klubbmesterskap i Granåsen. Selv om han måtte se seg slått av Lars Ove Aunli, ble han hyllet på storslagent vis også på skistadion.

– Jeg setter stor pris på dette. Det er artig å møte ungene og rekruttene i klubben og få stå litt på ski med dem. Det tror jeg betyr mye for dem, sier Northug til Adresseavisen.

Mer kaos enn i Falun

– Kanskje kan det bidra til at de får motivasjon til å holde på med skisport og langrenn fremover, fortsetter han.

I etterkant av VM har Northug fortsatt konkurransesesongen. Først med verdenscupavslutning og deretter lokale renn og turrenn. VM-suksessen har løftet populariteten til landets mest omtalte idrettsutøver ytterligere et hakk.

Strindheim-barna stormet rundt Northug etter klubbmesterskapet. Han leverte autografer og high fives. Kaoset var større enn under gulldagene i Falun.

Blir inspirert

– Det er vel litt slik det skal være. Det er klubbmesterskap og da må ungene få komme tett på og snakke litt. Det betyr mye for dem, sier Northug.

– Følte du deg som Justin Bieber?

– Så ille var det vel ikke, jeg kunne i hvert fall stå ved siden av dem uten å bli nedrent. Det er artig å prate med barna.

Northug mener nærkontakten med rekruttene også gir ham selv motivasjon.

– Det er inspirerende for oss som er eldst i klubben å møte dem som holder på lenger ned.

Les også

  1. Northug-brødrene går NM-lagsprinten sammen

  2. Northug spurtet til seier i norsk-svensk renn

  3. Petter Northug slått i spurt av lillebror Even

Les mer om

  1. Petter Northug