Langrenn

Johaug om å overta etter «Mor Bjørgen»: - Vi må dra lasset sammen

Therese Johaug tror ikke hun trenger å være mentor for de yngre løperne.

svp://30984?view=adressa
  • Sjur Magnus Bergstrøm

I en alder av 35 år er det ingen tvil om at Marit Bjørgen er den store veteranen og mentoren for de langt yngre lagvenninnene. Nå må resten av laget klare seg uten henne, når hun i desember skal bli mamma for første gang.

— Vi har vært på samme lag i mange år, men det er kanskje naturlig at Therese Johaug og Astrid Uhrenholdt Jacobsen står frem. Heidi Weng er fortsatt ung, men har fått mange gode resultater, så jeg tror kanskje de tre drar lasset fremover, sier Bjørgen om hvem som nå kan gi de yngste løperne gode råd.

Mange med mye erfaring

Johaug tror imidlertid ikke at hennes rolle i laget vil bli endret nevneverdig, selv om «Mor Bjørgen» ikke er med.

— Jeg føler at mange av de andre jentene har opplevd mye og har erfaring, så jeg tror vi kan lære mye av hverandre, sier hun.

27-åringen legger imidlertid ikke skjul på at det er spesielt å lade opp til sesong uten Bjørgen, for første gang siden hun ble med på landslaget.

— Det blir rart uten Marit. Hun har vært mora vår og tatt mye av støyten, men jeg er veldig, veldig glad på hennes vegne. Vi andre må dra lasset sammen nå, sier hun.

Tror flere kommer til å vinne mye

Uten Bjørgen, mister Norge også det nærmeste man kommer en garantist for topplasseringer. Med flere måneder igjen til sesongstart har ikke Johaug kjent på det økte resultatpresset, men regner med at både hun og resten av laget vil gjøre det utover høsten og vinteren. Likevel er hun optimistisk for at det skal gå bra.

— Jeg tror vi er såpass mange jenter på laget som har sine spesialfelt. Jeg tror det blir en vinter med flere vinnere, sier hun og får støtte fra Bjørgen:

— Vi så i vinter at vi var seks norske i toppen. Selv om det er en som forsvinner, er det store muligheter for gode resultater.

Holder kontakten

Selv om Bjørgen ikke blir med på reisene, så er Johaug klar på at veteranen ikke vil bli utelatt gjennom sesongen.

— Vi kommer til å ha mye kontakt med Marit. Jeg er nær venninne av henne og snakker mye sammen og har god kjemi. Hun vil nok få løpende oppdateringer, sier Johaug og ler.

Les også

Østberg irriterer seg over gravide Bjørgen

svp://30984?view=adressa

Les mer om

  1. Therese Johaug
  2. Marit Bjørgen