Langrenn

Bjørgen: - Northug får ikke min sympati

Men hun synes likevel synd på Northug som person.

I et intervju med svenske Expressen sier Marit Bjørgen at hun synes synd på Petter Northug som person, men at hun synes fyllekjøringen i mai var helt uakseptabel.

— Petter kommer aldri til å få noen sympati fra meg for det han gjorde, sier Bjørgen til Expressen.

Det var 4. mai i år at Petter Northug krasjet mens han kjørte i beruset tilstand for deretter å stikke av fra ulykkesstedet. I etterkant har han måttet tåle tøff kritikk fra det norske folk, mediene og flere personer i og rundt langrennsmiljøet. Marit Bjørgen ser at presset på Northug har vært enormt.

— Det er klart at Petter har fått ekstra mye kjeft fordi han er en offentlig person. Det kan jo kjennes urettferdig. Og jeg synes synd på Petter som person.

- Bare et menneske

— Hvorfor?, undrer Expressens journalist.

— Jeg tror ikke han alltid har hatt det så lett. Jeg har sett livssituasjonen han lever i, presset som er på ham. Jeg har sett hvor tøft han har hatt det med å leve under det trykket, selv om situasjonen delvis er selvpåført. Han er bare et menneske som alle oss andre, sier Bjørgen.

Hun tror ikke at forholdet mellom henne og Northug kommer til å forandre seg som følge av oppstyret de siste månedene: - Nei, det tror jeg ikke. (©NTB)

Les mer om

  1. Petter Northug
  2. Marit Bjørgen