Langrenn

Skipresidenten: - Møtet er ikke hemmelig

Erik Røste bekrefter at Northug-saken blir tema når skistyret samles på Gardermoen tirsdag.

Erik Røste og skistyret skal tirsdag samles på Gardermoen. Der skal Petter Northug-saken diskuteres.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): — Det er ikke noe hemmelig. Vi skal fortsette diskusjonen fra forrige uke, hvor blant annet saken rundt Petter Northug vil bli diskutert, sier han til Adresseavisen.

Ville ikke oppgi tidspunkt

Tidligere i dag meldte Adresseavisen at dette møtet skal finne sted i morgen. Kommunikasjonssjef Espen Graff ønsket ikke å bekrefte dette.

— Styret skal møtes også denne uken. Jeg tror det viktigste er at man får snakket i ro og fred om denne saken, som har så stor interesse. Så skal vi kommunisere veldig tydelig når prosessen er over. Til de som har spurt så har jeg sagt at jeg ser ingen grunn til å svare konkret på hvor og når neste møtetidspunkt er. Medieinteressen er stor og vi kan ikke informere om alle møter og temaer så lenge vi er i prosess. I det ligger det ikke at vi legger lokk på noe som helst, var hans svar søndag kveld.

Vil ikke spekulere

Røste vil ikke spekulere i om det kommer noen avklaring etter tirsdagens møte.

Tirsdag skal Petter Northug diskuteres.

— Nå er saken i prosess, og inntil vi har landet så forholder jeg meg til det. Vi setter ikke noen frist. - Forstår du at interessen er stor rundt denne saken?

— Jeg har stor forståelse for at det er stor interesse rundt saken. Vi skal behandle saken så raskt som mulig. Når det er avklart skal vi formidle hva som har skjedd.

Les også

Northug-saken kan skape mer trøbbel

Splid i skistyret

Sist uke utviklet saken seg på dramatisk vis, da det oppsto splid i skiforbundet rundt håndteringen av fjorårets omstridte vedtak. Det vedtaket sier at landslagsløpere ikke kan profilere sponsorer som er i konflikt med skiforbundets. Northugs hovedsponsor Coop er eksempelvis i direkte konkurranse med forbundets sponsor Spar.

Med fjorårets vedtak kan ikke Northug delta i verdenscup og mesterskap kommende sesong så lenge han har Coop som hovedsponsor.

Skiforbundet gikk etter VM i Falun ut med beskjed om at alle som ønsket å gå verdenscuprenn neste sesong måtte si ja til landslagsplass. Fristen var 1. mai. De som ikke sa ja innen den tid, ville bli nektet start i verdenscup neste år. Da landslagene ble tatt ut, manglet én opplagt kandidat på listen: Petter Northug. Han har per i dag ingen tilknytning til landslaget, og kan fritt profilere sin private sponsor Coop.

Forhandlinger mellom Northug-leiren og skiforbundet har så langt ikke ført frem.

Les også

  1. Holder nytt Northug-møte i hemmelighet

  2. - Feil at Northug får det akkurat som han vil

Les mer om

  1. Petter Northug