Kowalczyk forfulgt av stalker: - Han ventet på meg med kniv

Langrensstjernen har blitt forfulgt i mange år.

STALKER-DRAMA: En mann ble pågrepet utenfor Justyna Kowalczyks hus i forrige uke.
  • Marthe Ihle

I mange år har Justyna Kowalczyk (33) vært helt der oppe i internasjonal langrenn. De siste par sesongene har imidlertid vært en nedtur, og har blitt ødelagt av blant annet en kneskade.

Hun har vært langt unna formen som har gitt henne hele fire Tour de Ski-seiere og fire seiere i verdenscupen sammenlagt.

Men Justyna Kowalczyk har hatt nok å tenke på utenfor skisporet, også. Nå forteller hun i sin spalte i avisen sport.pl at en mann som har forfulgt henne i mange år i forrige uke ble arrestert utenfor hennes families hjem i Polen.

Pågrepet med kniv

Mannen skal altså ha forfulgt henne i mange år, og blant annet vært svært aktiv på Facebook.

— Noen av tingene han har skrevet til meg på Facebook har vært så forferdelige og vulgære at det ikke går an å publisere. Han forfølger meg kontinuerlig. Jeg tviler på at politiets inngripen kommer til å forandre på noe når han er på frifot igjen. Det finnes ingenting jeg er mer redd for enn fanatikere av denne typen, skriver Kowalczyk ifølge Aftonbladet.

Så langt gikk det altså at han i forrige uke sporet henne opp og kom til familiens hjem i Kasina QWielka, og ble pågrepet med kniv på seg.

GÅR FOR NORSK LAG: Justyna Kowalczyk går for norske Team Santander.

— Han bor på andre siden av landet, men kom dit da han hørte et rykte om at jeg skulle være hjemme med familien. Han sov på bussholdeplassen eller i buskene og smøg seg nærmere huset. Han sier han beskytter meg mot satan og at livet mitt tilhører ham, sier Kowalczyk.

Medaljens bakside

Kowalczyk er en av de aller største idrettsstjernene i Polen. Men det fører altså med seg en bakside.

Ifølge Aftonbladet tror 33-åringen at hennes offentlige og populære person er årsaken til at hun har fått en stalker.

— Det er medaljens bakside, skriver hun.