Langrenn

Slik skal Hetland gjøre Norge enda mer suverene

Tor-Arne Hetland har allerede noen planer klare for hva han skal legge vekt på som ny landslagssjef.

NY SJEF: Tor-Arne Hetland er ny landslagstrener i langrenn. Her fra Tour of Canada.
  • Arne Hole

— Det blir trening på forskjellige faser i høy hastighet, rykk underveis på fellesstart, og vi skal fortsatt være best trent i verden, svarer Hetland når vi spør om programerklæringen. Han utdyper høyhastighetsplanen slik:

— Vi snakker om avslutningsteknikk i høy fart, de siste 1000 meterne, de siste 200 meterne og de siste 50 meterne. Det er i den fasen mange av rennene blir avgjort, og da gjelder det å ha gode avslutninger. Hvordan bli bedre i avslutningene, det skal vi snakke litt om. Ellers er det ikke så mye hokus pokus. Det er hardt arbeid som gjelder, sier 42-åringen.

LES OGSÅ:

Les også

Tor-Arne Hetland ny landslagstrener i langrenn

Lå i kortene

Det var ventet at Hetland ville ta over som landslagssjef – også hos Hetland selv.

— Intensjonen har vært å gjøre det på dette viset helt fra starten av, og Trond (Nystad) har ment at jeg kunne føre laget videre, sier Hetland, som har denne kommentaren til forslaget om å gjøre langrennssesongen enda lengre.

Les også

  1. Nystad gir seg som landslagstrener

  2. Hetland nekter å snakke om spekulasjonene

— Det er ikke noe problem i Skandinavia. Vi har bra med snø. Det har de også i Mellom-Europa og Canada, men i Mellom-Europa er ikke interessen for langrenn så stor etter mesterskap. Det må nok bli renn i Russland, Skandinavia og Canada. En liten forskyvning av sesongen kunne være en fordel. Det er noe av det vi skal snakke om på kongressen i Cancun i juni. Der skal vi også evaluere og legge nye slagplaner. Jeg skal høre om løperne mener det er ting vi bør endre på, sier Tor-Arne Hetland, som skal feire ansettelsen med noen skiturer i Meråker.